Aki Sahilalle ralliuran merkittävin saavutus Ranskassa – ”Meni paremmin kuin uskottiin”

Aki Sahila
Aki Sahila. Kuva: Bastien Roux
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aki Sahilan ajoi upeasti toiseksi Ranskan Peugeot 208 -rallicupin viidennessä osakilpailussa. Palkintokorokepaikka oli Sahilalle uran ensimmäinen Peugeot 208 -cupissa. Soralla ajetun Rallye Terre de Lozèren voittoon ajoi Laurent Pellier.

Mänttäläinen lähti viime vuodelta tuttuun kisaan odottavaisin mielin. Alkukaudesta lähinnä tärkeitä kilometrejä kerännyt nuorukainen oli päättänyt laittaa kaasun pohjaan heti alkumetreistä lähtien.

– Tuloksellisesti meni paremmin kun uskottiin, mutta tarkoitus olikin lähteä nyt ajamaan kunnolla kilpaa ja siinä onnistuttiin. Ajo tuntui maistuvan ja saatiin tehtyä hyviä pätkäaikoja. Nuotti alkoi nyt myös luonnistumaan hyvin, Sahila kertoi tiedotteessa.

Täysin ilman ongelmia ei Sainteloc-tallissa kilpailevan Sahilan ralli kuitenkaan sujunut.

– Tiet olivat todella karussa kunnossa jo ekalla lenkillä. Lauantain vikalla pätkällä ajettiin jo rauhassa ja koetettiin vältellä ongelmia, mutta siltikin molemmat eturenkaat menivät, ja ajo muuttui aika mielenkiintoiseksi. Sijoitukseen se ei onneksi vaikuttanut, kun muilla oli myös ongelmia. Sunnuntaina oli vielä tilannetta, kun huomattiin pieni reikä jäähdytysnestesäiliössä, mutta selvittiin onneksi maaliin asti, Sahila kertasi.

Sahila oli vielä kolmannella sijalla ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta tallikaveri Efren Llarenan saama kuuden minuutin aikasakko johtopaikalta nosti suomalaisen maalissa toiseksi.

– Tallikaveri jäi vikalla pätkällä tien varteen, mutta keltaisten lippujen ansiosta pääsi vielä rauhassa ajamaan maaliin asti. Tuomaristo kuitenkin antoi tästä aikasakon ja noustiin sen myötä toiselle sijalle.

Kyseessä oli vasta Sahilan uran 14:s ralli, joten kehitys on nuorukaisella ollut huimaa. Kausi jatkuu reilun kuukauden kuluttua, kun vuorossa on sarjan kuudes osakilpailu, Rallye Terre des Cardabelles.

– Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan. Siellä on luvassa samanlaista tiestöä, eli järkeä täytyy taas käyttää, Sahila sanoo.

Lähde: Aki Sahilan tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat