Upean rallin ajanut Esapekka Lappi tyytyi rooliinsa – ”Ainahan kuski haluaisi voittaa”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Esapekka Lappi otti ilon irti Turkin MM-rallin kakkossijastaan, vaikka hänellä olisi ollut tilaisuus ajaa kauden ensimmäisestä voitostaan.

Citroen-kuljettaja Lappi oli vain 0,2 sekunnin päässä tallikaveristaan Sebastien Ogierista ennen sunnuntain erikoiskokeita. Citroen oli kuitenkin jäädyttänyt tallikaverusten välisen kamppailun yksinkertaisesta syystä: Ogier taistelee maailmanmestaruudesta, eikä Citroen-kuskeilla ollut uhkaajia lähituntumassa päätöspäivänä.

Lappi tyytyi rooliinsa ja toi autonsa maaliin toisena. Lapilta puhkesi vielä viimeisellä erikoiskokeella rengas, mutta kauden kolmas kakkossija sija heltisi pieksämäkeläiselle selvällä marginaalilla kolmanneksi sijoittuneeseen Andreas Mikkelseniin.

– Toki olisi ollut kivaa ajaa voitosta, mutta kakkossijaankin täytyy olla tyytyväinen. Tulimme hienosti perjantaina ja lauantaina, mutta tänään oli pelkkää kruisailua.

– Luottamus tiimissä tavallaan kasvoi tämän myötä, kun olimme tiimipelaajia. Seb tarvitsi nämä pisteet, joten eihän tässä ollut muuta tehtävissä. Ainahan kuski haluaisi voittaa, mutta olen tyytyväinen siihen, että pystyimme ajamaan kilpailukykyisiä aikoja. Yleensä se ei ole minulle normaalia näin rajussa rallissa, Lappi sanoi Rallit.fille.

Citroenin C3 WRC -auton säädöt olivat täysin hukassa edellisessä osakilpailussa Saksassa, missä ajettiin asvaltilla. Turkin rajukuntoisilla teillä ranskalaisvalmistajan auto osoittautui vahvimmaksi.

– Olemme näköjään vaikeuksissa asvaltilla. Sitä varten meidän pitää tehdä aika paljon kehitystyötä. Kun vain tietäisi, mistä aloittaisi, Lappi naurahti.

Katso alta kooste sunnuntaiaamun tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Soralla tuntuu kulkevan, mutta auto ei ole täydellinen sorallakaan. Olemme kuitenkin hyvällä mallilla, Lappi arvioi.

Citroen juhli edellisen kerran kaksoisvoittoa vuonna 2015 Argentiinan MM-rallissa. Citroenille kuluva kausi on ollut alavireinen, joten jättipotti tuli tärkeään paikkaan.

– Tämä vaikuttaa varmasti positiivisesti tiimin fiilikseen ja motivaatioon – varsinkin Saksan rallin jälkeen. Se oli todellinen pohjanoteeraus, joten nyt tuntuu hyvälle. En itse edes tajua, miten tärkeää tämä on tiimille, Lappi sanoi.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan lokakuun alussa Walesissa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja