Teemu Sunisen haaveet huipputuloksesta kariutuivat – ”Ei ihan riittänyt vauhti”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport WRT

M-Sport Fordin Teemu Suninen suoriutui vähintäänkin kelvollisesti sunnuntaina päättyneestä Turkin MM-rallista.

Turkissa kilpailtiin kauden rajuimmissa olosuhteissa. Kiviä oli riittämiin kierrettävänä, ja paahtava helle pisti kuskit ja kaluston koetukselle. Suninen selvitti viikonlopun ilman isompia ongelmia ja otti neljännen sijan.

– Tiedostimme, että voitto ei välttämättä tule huippuvauhdilla. Täällä tarvitsee myös selviytyä kaikista huonokuntoisista pätkistä. Olimme pelissä mukana koko kisan ajan, Suninen kiteytti kilpailunsa Rallit.fille.

Sunisella oli sunnuntaina mahdollisuus ajaa kolmossijasta Hyundain Andreas Mikkelseniä vastaan, mutta norjalainen paineli karkuun heti aamusta.

– Tänään meillä oli hieman ongelmia vauhdin kanssa, eikä ajokaan ihan sujunut. Täällä on vaikeaa yhdistää varma ajosuoritus kovaan vauhtiin. Mutta nelossija on ihan hyvä tulos.

– Hyökkäys kariutui aamun avauspätkällä, kun jäin kolme sekuntia Mikkelsenistä. Hän löysi hyvän vauhdin kahtena viimeisenä päivänä ja ajoi kovaa. Meillä ei ihan riittänyt vauhti häntä vastaan, Suninen sanoi.

Katso alta kooste sunnuntaiaamun tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Turkin rallin asema rallin MM-sarjassa on vaakalaudalla. Kauden 2020 kalenteri julkistettaneen lähiaikoina, ja Turkki on yksi mahdollisista putoajista, kun sarjaan on tulossa uusia kilpailuita.

– Näitä olosuhteita ei tulisi ikävä. Mutta siinä mielessä tämä on kiva ralli, että täällä on erilaista haastetta kuin muualla. Tämä on ainoa ralli, jossa pitää väistellä kiviä ja pitää järki päässä. Siltikään maaliin pääseminen ei ole aina mahdollista, koska tuuriakin pitää olla matkassa, Suninen kuvaili.

Suninen on MM-sarjassa seitsemäntenä, mutta matkaa neljäntenä olevaan Hyundain Andreas Mikkelseniin on vain 11 pistettä. Seuraavan kerran MM-pisteistä taistellaan Walesin kosteilla sorateillä.

– Olen aina tykännyt Walesista ja olen pystynyt pitämään siellä kohtuullista vauhtia. Mutta täälläkin nähtiin, että se on pienestä kiinni, kuka on nopea ja kuka ei. Citroen ei loistanut viime kisassa, mutta nyt he ottivat kaksoisvoiton. Tiimien välillä on tosi tiukkaa, ja pienet marginaalit ratkaisevat voitot, Suninen painotti.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja