Tuore SM-rallivoittaja kaipaa lisää vauhtia myös MM-tasolle – ”Pitää olla luottoa omaan tekemiseen”

Lauri Joona nappasi uransa ensimmäisen SM-sarjan kuninkuusluokan voiton viime viikonloppuna Pohjanmaa-rallissa.
Lauri Joona
Lauri Joona Portugalin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Samalla Joona nousi SM-pisteissä toiseksi 13 pisteen päähän sarjaa johtavasta Teemu Asunmaasta. Sastamalasta ponnistava Joona kilpailee tänä vuonna myös valikoituja MM-ralleja WRC2-luokassa.

Joonan mukaan viime kaudella voitettu WRC3-luokan mestaruus mahdollisti isomman sponsorituen, jonka myötä suomalaiskuski pystyi myös vaihtamaan luokka ylemmäksi.

– Jos en olisi voittanut viime kaudella WRC3.sta, meidän toinen vaihtoehto olisi ollut jatkaa samassa luokassa. Kun saimme sen tittelin, pystyimme vaihtamaan luokkaa ylemmäksi. Siitä iso kiitos tukijoille, Joona kiittelee rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

Rallin SM-sarjassa ja MM-sarjan kakkosluokassa Joona kilpailee Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla. Toistaiseksi MM-sarjassa tulokset eivät ole vielä olleet yhtä kovia kuin kotimaisilla sorateillä. Ruotsin lumilla Joona ajoi WRC2-luokassa kahdeksanneksi ja Portugalissa pari viikkoa sitten 11. tilalle.

Toisaalta Joona tähdentää, että tällä kaudella hän hakee kokemusta MM-ralleista isomman kaliiberin autolla.

– Menemme yksi ralli kerrallaan. Ehkä ensi kaudella tai parin vuoden päästä voisin ajaa kokonaisen sarjan. Nyt meillä ei kuitenkaan ole budjettia siihen, Joona summaa.

– Nyt tärkeintä on saada kokemusta, jotta sitten kun täysi kausi on mahdollista, voin olla mahdollisimman kilpailukykyinen.

WRC2 Challenger -luokassa Joona on napsinut sijat neljä ja viisi. Seuraavan kerran mies on ohjaamossa jo ensi viikolla ajettavassa Sardinian MM-rallissa.

– Portugali oli rajumpi kisa kuin mitä odotin. Jos vertaa Rally3-autoon, pitää Rally2:lla on paljon enemmän luottoa omaan tekemiseen. Se on avain menestykseen, Joona miettii.

– Emme ole vielä sillä tasolla, millä haluaisimme. Ehkä seuraava kisa Sardiniassa menee sitten jo paremmin.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat