Quantcast

Espanjalaislehti naulasi: Kaksi suomalaiskuskia ajaa Fordilla kaudella 2020

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalaislehti AS Diario kertoo verkkosivuillaan varmana tietona, että sekä Esapekka Lappi että Teemu Suninen ajavat M-Sport Fordin väreissä kaudella 2020.

Rallit.fi uutisoi tiistaina, että Lapin sopimus julkistetaan pian. Pieksämäkeläisen velvoitteet entistä työnantajaa Citroenia kohtaan päättyivät viime vuoden loppuun. Lapin ja Sunisen kontrahdit saatetaan julkistaa monien Twitter-lähteiden mukaan vielä tämän päivän aikana. Rallit.fi seuraa tilannetta tiiviisti.

AS Diarion tietojen mukaan Lappi ja Suninen ajavat Fiesta WRC:llä täyden kauden. Sen sijaan brittikuski Gus Greensmith joutuu tyytymään yhdeksään MM-ralliin. Näin ollen muutamissa kisoissa M-Sportin palveluksia on todennäköisesti ostettavissa keikkakuskeilla.

Tämän rallikauden ensimmäinen MM-koitos ajetaan 22. – 26. tammikuuta Monte Carlossa, joten varsinkin Lapilla lienee kiirettä sopimuksen julkistamisen jälkeen testien osalta. Sunisella on kokemusta Fiestasta aiemmilta vuosilta, mutta toki jokelalainen saa omat testipäivänsä myös.

Kolmen virallisen tiimin lisäksi sekä Hyundai että Toyota suunnittelevat satelliittitallien perustamista. Hyundai haluaa yhä palveluksia Andreas Mikkelsenilta ja Craig Breenilta. Toyoytalta työttömäksi jäänyt Jari-Matti Latvala haluaa ajaa omakustanteisesti 2-5 rallia. Toyotan täytyy antaa ralleja lisäksi kotimaansa tähdelle Takamoto Katsutalle.

Autonvalmistajilla on ensi kaudella mahdollisuus virallisen WRC-tiiminsä lisäksi ilmoittaa MM-ralleihin erillinen yhden auton tiimi. Ylimääräinen auto ei voi kerätä pisteitä päätiimille, mutta sillä on mahdollisuus ”viedä” pisteitä muilta talleilta.

Lue lisää: Hyundailta satelliittitalli ensi kaudella rallin MM-sarjaan? – ”Keksin aina uusia juttuja”

Lue lisää: Rallin MM-sarjan sääntöuudistus avaa mahdollisuuksia Toyotalle ja Hyundaille

Kalle Rovanperä testasi ennen joulua Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Katso alta video Rovanperän testistä ja kuuntele suomalaiskuljettajan mietteet tulevasta kaudesta!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat