Quantcast

Esapekka Lapilla ja Teemu Sunisella yhteistä historiaa vuosien takaa – ”Hän oli sankari minulle”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallissa on vahva suomalaisedustus rallin MM-kaudella 2020, kun Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajavat tallikaveruksina kaikki osakilpailut.

M-Sport vahvisti torstaina, että se on solminut suomalaiskuljettajien kanssa sopimukset alkavasta kaudesta. Lisäksi brittikuski Gus Greensmith ajaa yhdeksän osakilpailua kolmannella Ford Fiesta WRC:llä.

Lue myös: Tulihan se sieltä! Esapekka Lapista ja Teemu Sunisesta tallikavereita rallin MM-sarjassa

Lapin ura oli vaarassa jäädä katkolle, kun Citroen ilmoitti marraskuun lopussa vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta. Pieksämäkeläinen löysi onnekseen uuden työpaikan M-Sportilta.

Lappi kertoo odottavansa innolla uutta seikkailua.

– M-Sportilla on todellinen intohimo rallia kohtaan. Useita lahjakkaita kuljettajia oli vapaana tähän paikkaan, joten olen erittäin onnellinen, että he uskovat meihin, Lappi kertoo tallin tiedotteessa.

Lappi testaa viikonloppuna Fiesta WRC -autoa Ranskassa kolmen viikon kuluttua ajettavaa Monte Carlon MM-rallia varten. Lappi on kilpaillut aiemminkin Fiestalla, tosin S2000-versiolla SM-sarjassa. Lappi ja Fiesta muodostivat lyömättömän yhdistelmän SM-erikoiskokeilla kaudella 2012.

– Viimeksi, kun ajoin Fordilla, saimme paljon menestystä, joten olisi hienoa, jos hommat jatkuisivat samalla tavalla tänä vuonna. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan työt. Toivottavasti pystymme ajamaan vahvoja tuloksia, Lappi sanoo.

Lue myös: M-Sport luottaa jälleen ”lentäviin suomalaisiin” – ”Luvassa on helvetinmoinen kausi”

Suninen aloittaa toisen täyden kautensa Ford Fiesta WRC:llä MM-sarjassa. Suninen ja Lappi ovat tuttuja kilpakumppaneita toisilleen ja suomalaisten yhteinen historia ulottuu vuosien päähän.

– On hienoa olla samassa tiimissä Esapekan kanssa, koska hän oli eräänlainen sankari minulle lapsuudessani. Kun aloitin kartingin teini-ikäisenä, hän oli samassa tiimissä ja voitti mestaruuden. Kolme vuotta myöhemmin ylsin samaan ja nyt me molemmat ajamme rallia ja olemme jälleen samassa tiimissä, Suninen hehkuttaa.

Suninen kiittelee vuolaasti M-Sportin nokkamiestä Malcolm Wilsonia, joka on pitkään luottanut nuoreen suomalaiseen.

– Mielestäni olen oppinut paljon viimeisten 12 kuukauden aikana, ja haluankin nähdä, mitä Jarmo (kartanlukija Lehtinen) ja minä pystymme tekemään vuonna 2020. Viime vuosi opetti minulle sen, että minun pitää antaa kaikkeni jokaisessa rallissa, jos haluan päästä kärkisijoille – ja siihen pyrin tänä vuonna.

Kalle Rovanperä testasi ennen joulua Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Katso alta video Rovanperän testistä ja kuuntele suomalaiskuljettajan mietteet tulevasta kaudesta!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat