Quantcast

M-Sport luottaa jälleen ”lentäviin suomalaisiin” – ”Luvassa on helvetinmoinen kausi”

Teemu Suninen ja M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener
Teemu Suninen ja M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitiimi luottaa kaudella 2020 nuoreen suomalaiseen voimaan, kun talli nimesi torstaina kuskeikseen Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen.

Suomalaiskaksikko ajaa täyden kisakalenterin ja saa tulitukea yhdeksän rallia ajavalta brittikuski Gus Greensmithilta. Tällä vuosikymmenellä M-Sport on ennenkin luottanut suomalaiseen ralliosaamiseen.

Lue myös: Tulihan se sieltä! Esapekka Lapista ja Teemu Sunisesta tallikavereita rallin MM-sarjassa

Vuosina 2006 ja 2007 tallikavereina Fordilla ajoivat Mikko Hirvonen sekä Marcus Grönholm. Kausilla 2008-2011 Hirvonen oli brittitallissa Jari-Matti Latvalan kanssa. Tuona aikana suomalaiset toivat tiimille kaksi maailmanmestaruutta, 31 osakilpailuvoittoa, 99 podium-sijoitusta sekä 592 pätkän pohja-aikaa.

– Me palaamme takaisin juurille enemmän kuin yhdellä tavalla tänä vuonna. Meillä on nuori tiimi ja kaksi suomalaista parivaljakkoa tallissamme. Me nautimme hienoista tuloksista Marcuksen, Mikon ja Jari-Matin kanssa. Odotan innolla, mitä seuraava sukupolvi lentäviä suomalaisia saa aikaan, M-Sportin johtaja Malcolm Wilson kertoo.

– Meidän pääfilosofiamme on aina ollut nuorten lahjakkuuksien tukeminen. Esapekassa, Teemussa ja Gusissa meillä on kolme nuorukaista, joilla on kykyä tehdä kovia tuloksia. Tiimimme on ehkä nuori, mutta heillä kaikilla on kykyä ja kunnianhimoa mennä pitkälle.

Lue myös: Esapekka Lapilla ja Teemu Sunisella yhteistä historiaa vuosien takaa – ”Hän oli sankari minulle”

Wilsonilta viime kauden alussa tallipäällikön ohjakset ottanut Richard Millener odottaa myös innolla, mitä suomalaissuojatit saavat aikaiseksi.

– Meidän tämän kauden kokoonpanossa on paljon potentiaalia. Tavoitteemme on edelleen haastaa kärkeä. Rallin voitto on ultimaattinen tavoitteemme ja meillä on mielestäni siihen kaikki mahdollisuudet, Millener toteaa.

Lappi ajoi viimeksi Fordilla vuonna 2012, kun hän dominoi rallin SM-sarjaa Fiesta S2000:lla.

– Esapekka on todistetusti voittaja ja hänen vauhdista ei ole epälystä. Hän oli viime kaudella kolme kertaa toinen. Odotan innolla, mitä hän saa aikaan Fiestan ratissa. Jos se on yhtään sellaista, mihin hän pystyi viimeksi Fordilla, niin luvassa on helvetinmoinen kausi, Millener hehkuttaa.

– Varmasti moni haluaa nähdä myös, mihin Teemu pystyy. Hän ja Jarmo (kartanlukija Lehtinen) työskentelevät todella hyvin yhdessä. En olisi yllättynyt, jos he kamppailisivat hyvistä sijoista monessakin rallissa tänä vuonna.

Uusi MM-kausi starttaa Monte Carlon rallilla 22. tammikuuta.

Kalle Rovanperä testasi ennen joulua Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Katso alta video Rovanperän testistä ja kuuntele suomalaiskuljettajan mietteet tulevasta kaudesta!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat