Tshekkikuskit dominoivat täysin EM-kotiralliaan – mestarikuskilta helpottava viesti sairaalasta

Tshekkikuljettajilla on peräti neloisjohto Tshekin EM-rallin ensimmäisen kunnon ajopäivän jälkeen.
Jan Kopecky
Jan Kopecky. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailun kärkipaikkaa pitää hallussaan konkarikuljettaja Jan Kopecky, joka kellotti neljä pohja-aikaa lauantain erikoiskokeilla. Skoda-kuljettaja Kopeckylla on yli puolen minuutin etumatka Fordilla kilpailevaan Erik Caisiin.

– Yritämme kontrolloida vauhtiamme hieman, sillä emme halua tehdä tyhmiä virheitä, Kopecky kertoi lauantain päätöspätkän maalissa.

Dominik Stritesky ja Filip Mares täydentävät tshekkien kannalta hienoa tuloslistaa kolmos- ja nelostiloillaan. Kaksikko on jäänyt Kopeckysta vajaat 50 sekuntia.

Itävaltalainen Simon Wagner on käytännössä ainoa kuljettaja, joka voi vielä murtaa tshekkien vahvan rintaman. Wagner on kilpailussa viidentenä 9,5 sekunnin päässä Maresista.

Kilpailun ainoa suomalaiskuljettaja Toni Herranen ja kartanlukija Sebastian Virtanen selvittivät avauspäivän pätkät, mutta he ovat jääneet selvästi ERC4-junioriluokan kärkikamppailusta. Eroa luokkaa johtavaan Laurent Pellieriin on kertynyt yli viisi minuuttia.

Euroopan mestaruuden ennen Tshekin EM-rallia varmistanut Efren Llarena täräytti rajusti ulos kilpailun kolmannella erikoiskokeella. Espanjalaiskuljettaja Llarena ja kartanlukija Sara Fernandez vietiin varotoimenpiteenä tarkempiin tutkimuksiin sairaalaan.

Llarena välitti sairaalasta helpottavan viestin Espanjan autourheiluliiton puheenjohtajan Manuel Avinon välityksellä. Avino vieraili sairaalassa Llarenan ja ja Fernandezin luona, joilla on kaikki kunnossa tärskyn jäljiltä.

Espanjalaiset jäävät vielä yöksi sairaalaan tarkkailuun, mutta heidän pitäisi päästä pois sunnuntaina. Avino julkaisi Twitterissä visiitistään kuvan, jossa hän poseeraa Fernandezin kanssa.

https://twitter.com/ManuelAvino/status/1563503351756517376?s=20&t=kzdne-XtAkgaHiLNFEInWw

Tshekin EM-ralli ajetaan päätökseen sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Tshekin EM-rallin tilanne EK7/13 jälkeen:

1. Jan Kopecky    Skoda 1.04.06,9
2. Erik Cais     Ford   +34,6
3. Dominik Stritesky Skoda   +46,6
4. Filip Mares    Skoda   +48,2
5. Simon Wagner   Skoda   +57,7
6. Norbert Herczig  Skoda  +3.02,8
7. Simone Campedelli Skoda  +3.08,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat