Toyotan WRC-tiimi missasi autoon suunnitellun muutoksen parilla päivällä

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Toyotan puikoissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin valmistajien maailmanmestaruuden voittaneen Toyotan Yaris WRC -autoon ei ole suunnitteilla mullistavia muutoksia alkukaudella, mutta jotain pientä kuitenkin, kertoo tallipäällikkö Tommi Mäkinen.

Yaris WRC:llä oli huikea kehityskäyrä viime kaudella. Kauden avauspuoliskolla Toyota saalisti vain yhden voiton, jonka virolaiskuljettaja Ott Tänak saavutti Argentiinassa. Autoon tehtiin merkittäviä muutoksia kesällä, ja heinäkuisesta Suomen MM-rallista eteenpäin Toyotat olivat loistavassa tikissä: tiimi saalisti kauden toisella puoliskolla neljä voittoa ja viisi muuta palkinkorokepaikkaa, jotka takasivat tiimimestaruuden Mäkisen johtamalle Toyota Gazoo Racingille.

Toyota Yarikseen oli suunnitteilla vielä yksi jokeriluokitus kauden päätyttyä, mutta päivitys jäi tekemättä aikarajan tultua vastaan.

– Olisimme halunneet luokitella yhden muutoksen voimansiirtoon, mutta sitten meidän alihankkijalla tapahtui joku juttu. Osien olisi pitänyt olla meillä fyysisesti marraskuun viimeisenä päivänä, se oli perjantai, mutta saimme osat vasta maanantaina. Luokitus meni sen vuoksi ohi, tallipomo Mäkinen paljastaa Rallit.fille.

Yarikset olivat omaa luokkaansa viime kauden loppupuolella, mutta kehityksen on oltava jatkuvaa. Puuppolassa on paiskittu hommia sen eteen, että tiimin WRC-auto on vieläkin vahvempi tänä vuonna.

– Me tiedämme, että taas joitakin osa-alueita on saatu eteenpäin. Samalla olemme hakeneet luotettavuutta ja nopeutta. Jousituspuolelle on tulossa uutta, mutta haluamme ajaa vielä aika paljon testikilometrejä lisää ennen kuin ne otetaan käyttöön. Kesälläkin autoon tulee taas jotain muuta, Mäkinen sanoo.

Toyota Yaris WRC -auto debytoi rallin MM-sarjassa kaksi vuotta sitten. Mäkisen mukaan menopelistä löytyy hienosäädettävää vaikka kuinka.

– Auto ei ole vieläkään aivan parhaassa mahdollisessa iskussa joka paikassa. Tuollaisessa autossa on valtava määrä säätömahdollisuuksia. Teemme vieläkin hienosäätöä ja löydämme parannuksia olemassa olevista asioista.

Tänak, Jari-Matti Latvala ja pohjoisirlantilainen Kris Meeke ajavat tällä kaudella Toyotan kuljettajina. Kauden avaava Monte Carlon MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina 24. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat