Toyotan WRC-tallissa kypsyy uusi japanilaistähti – ”Itseluottamus on noussut”

Toyotan WRC-talli koulii japanilaisista nuorukaisista uutta tähteä rallimaailman huipulle.
Yuki Yamamoto
Yuki Yamamoto. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäisestä vaiheesta huipulle nousi Takamoto Katsuta, joka on jo kivunnut neljä kertaa palkintopallille ykkösluokassa. Kakkosvaiheesta jäljellä ovat 27-vuotias Yuki Yamamoto sekä viisi vuotta nuorempi Hikaru Kogure.

Yamamoton ensimmäinen kausi Rally2-auton ratissa on ollut selvästi nousujohteinen. Uran ensimmäinen SM-ralli Toyotan Rally2-kilpurilla päättyi Rovaniemellä helmikuussa yhdeksänteen sijaan. Ruotsin MM-lumirallissa Yamamoto oli WRC2-luokassa kymmenes.

Tuurin SM-rallissa reilu viikko sitten Yamamoto osoitti jälleen kehittyneensä. Tuloksena oli komea nelostila.

– Meni paremmin kuin odotin. Startti perjantaina oli hyvä, mutta aamulla olisin voinut ajaa paremmin. Tein myös virheen kuutospätkällä. Se oli sääli, mutta toisaalta kisa oli varsin hyvä. Fiilis autossa oli parempi kuin Ruotsin MM-rallissa ja Tunturirallissa, Yamamoto sanoi Rallit.fille.

– Itseluottamus on noussut, kun olen saanut enemmän kokemusta Rally2-autosta. Tämä oli silti vasta kolmas rallini tällä autolla. Fiilis tulee kuitenkin koko ajan paremmaksi.  Ainakin omasta mielestäni olen nyt paremmin sinut uuden auton kanssa, vaikka toki myös kehitettävää vielä riittää paljon.

Yamamoto kokee, että seuraavaksi voidaan ryhtyä hiomaan pieniä yksityiskohtia ajamisessa.

– Tässä rallissa vauhti ja ajaminen oli selvästi parempaa kuin aiemmin. Nyt voin alkaa keskittymään pienempiin yksityiskohtiin, kuten nuottiin ja ajollisesti myös pieniin juttuihin. On helpompaa, kun pystyy kaventamaan sitä aluetta, mitä on kehitettävä, japanilaiskuski mietti.

Yamamoton rinnalla istuu kokenut Marko Salminen. Kaksikon yhteistyö on lähtenyt saumattomasti liikkeelle.

– Tosi hyvin menee Markon kanssa. Hän auttaa tosi paljon. Hän on hauska kaveri, mutta myös vakava silloin kun tarvitaan. Minulla on hyvä yhteistyö sekä hänen että tiimin kanssa, Yamamoto kertoi.

Ensimmäinen kausi Rally2-autolla on luonnollisesti opettelua, mutta ensi vuonna Yamamotolta odotetaan jo kovia tuloksia. Kypsymässä on nimittäin jo kolmas japanilaissukupolvi Toyotan WRC-tallissa, joka aloitti ajokoulutuksessa tämän vuoden alussa.

– Seuraava kisa on Kroatian MM-ralli. Se ei ole missään nimessä puhdas asvalttiralli, vaan siellä on myös soraa tiellä ja kaikkea muuta. Meillä on kuitenkin tänä vuonna etuautoryhmät, mikä on uutta, mutta ehdottomasti hyvä juttu, Yamomoto sanoi.

– Tällä kaudella kyse on oppimisesta Rally2-autossa. Luvassa on uusia ralleja minulle kaiken lisäksi. Yritän oppia ja olla valmis seuraavaan vuoteen, jotta voin taistella kärjessä.

Lue myös nämä