Rallicrossin MM-sarja on risteyskohdassa, suomalaistähti latasi suoraan: ”Aika pimeydessä olen henkilökohtaisesti ollut”

Rallicrossin MM-sarjassa leipätyönään kilpaileva Niclas Grönholm pitää ajotuntumaa yllä rallin SM-sarjassa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm ylsi urallaan ensimmäistä kertaa palkintosijoille rallin SM-sarjassa, kun hän ajoi Tuurin SM-rallissa reilu viikko sitten toiseksi. Rallin SM-sarjan talvikausi saatiin Tuurissa päätökseen, mutta Grönholmilla olisi saumat ajaa myös kaikki kesäkauden kisat.

– Nythän se näyttää siltä, että kun rallicross alkaa vasta heinäkuussa, niin pystyisi ajamaan vissiin kaikki SM-rallit, jos niin haluaa. Minä en oikeastaan tiedä vielä, että mikä suunnitelma on. Totta kai meillä on yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on sovittu, että ajetaan, mutta aika näyttää, Grönholm toteaa Rallit.fille.

– Rallicross on kuitenkin se päälaji ja jos jotain päällekkäisyyksiä tulee, niin se vie voiton aina. Ei tämä kuitenkaan jää viimeiseksi SM-ralliksi.

Rallicrossin MM-sarja oli viime kaudella melkoinen floppi. Osallistujia pääluokassa oli vähän ja kun Lancioilla kilpailleen Special One Racing -tallin auto aiheutti jättimäisen tulipalon huoltopilttuussa heinäkuussa Ison-Britannian Lydden Hillissä, ajettiin loppuvuosi kakkoskorin autoilla.

Rallicrossin MM-sarjan kisakalenteri julkistettiin hiljattain, mutta muuten lajin ytimeenkin kuuluvat henkilöt, kuten Grönholm, ovat olleet epätietoisia tulevaisuuden suhteen.

– Aika pimeydessä olen henkilökohtaisesti ollut. Ilmeisesti nyt on vähän valoa tunnelin päässä ja autoja aletaan pikku hiljaa tuunailemaan ja muuttelemaan akkuja, että päästäisiin myös sähköautoilla ajamaan. Mitään sen enempää en tiedä. Samassa pimennossa olen kuin muutkin, Grönholm summaa.

Grönholmin tiimi julkisti viime viikolla suomalaiskuskin jatkavan ruotsalaisessa CE Dealer Team -tallissa. Kaikesta huolimatta Grönholm on luottavainen, että MM-sarjaa päästään ajamaan sähköisillä kilpureilla heinäkuussa.

– Siinä on paljon muuttujia, mutta kyllä siellä kaikki kulisseissa paiskovat töitä, meidän tiimimme mukaan lukien, että homma etenisi ja päästäisiin varmasti Höljesissä heinäkuussa ajamaan, Grönholm sanoo.

– En ole huolissani. Mitä nyt olen kuullut, niin positiivista meininkiä on sarjan ympärillä. Toki on harmi, että kausi alkaa niin myöhään. Se on aika rypistys sitten muutamaan kuukauteen. Odotellaan, että mitä tapahtuu. Kovasti jo haluaisin päästä ajamaan sielläkin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat