Toyotan WRC-tallin japanilaiskokelaiden vauhti kiihtyy, päävalmentaja Mikko Hirvonen: ”Olemme erittäin tyytyväisiä”

Toyotan WRC-talli koulii kolmesta japanilaiskuskista tulevaisuuden kykyjä rallin MM-sarjaan.
Hikaru Kogure
Hikaru Kogure ja kartanlukija Topi Luhtinen vauhdissa Puolan EM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yuki Yamamoto, Hikaru Kogure ja Nao Otake ovat kolunneet tänä vuonna jo viisi kilpailua. Viime viikonloppuna japanilaiskolmikko kisasi Puolan EM-rallissa. Japanilaisten kalustona on Renault Clio Rally4 -kilpuri.

Yamamoton ja kartanlukija Miika Teiskosen kisa oli hankala, sillä kaksikko keskeytti kertaalleen jo perjantai-illan yleisöpätkällä rikkoutuneen vetoakselin takia. Lauantaina Yamamoto ja Teiskonen nakuttivat kovia aikoja luokassaan, mutta sunnuntaiaamuna oli edessä uusi keskeytys ulosajon vuoksi.

– Yukin keskeytys perjantain avauspätkällä oli harmillinen. Sen jälkeen auto toimi moitteettomasti, ja Yuki pystyi näyttämään loistovauhtia. Ilman sitä perjantain ongelmaa, hän olisi todennäköisesti johtanut rallia lauantaina, japanilaiskuljettajien valmennuksesta vastaava Mikko Hirvonen summasi.

Myös Nao Otakelle ja kartturi Marko Salmiselle kisa toi mukanaan kaksi keskeytystä, kun auton jäähdytin sanoi sopimuksensa irti sunnuntaina. Lauantaina kaksikko oli jo kertaalleen keskeyttänyt ulosajon vuoksi.

Parhaan tuloksen saavutti Kogure, joka ajoi lopulta ERC4-luokassa neljänneksi ja voitti myös luokassaan kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen.

– Hikarun vauhti parani koko viikonlopun ajan. Hänellä kesti hetki ymmärtää, miten kovaa syvissä urissa voi puskea. Jokin kuitenkin klikkasi ja hän ajoi lopussa loistavia pätkäaikoja ja onnistui nostamaan sijoitustaan, Hirvonen hehkutti.

– Me pyysimme häntä puskemaan viimeisillä pätkillä, eikä hän tehnyt virheitä. Naon osalta oli taas harmillista, että keskeytys tuli heti lauantaiaamuna, jonka myötä koko ajopäivä jäi väliin.  

Yhteensä Toyotan japanilaiskolmikko kirjautti kilpailussa 16 erikoiskokeelle kymmenen pohja-aikaa. Yamamoto oli nopein kuudella pätkällä ja Otake sekä Kogure kahdella kumpainenkin. Seuraavaksi kolmikko ajaa Latvian EM-rallissa kesäkuun puolivälin tienoilla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä jätkien suorituksiin Puolassa. Kaikki kolme kuskiamme näyttivät hyvää vauhtia ja pystyivät pohjiin. On tärkeää, että ohjelmamme tuo heille kehitystä, Hirvonen sanoi.

– Odotamme innolla seuraavaa ralliamme Latviassa. Jos he pystyvät ajamaan tasaisesti ja tällä vauhdilla, mikä heillä nyt oli, uskon, että jopa palkintosijoitus on mahdollinen.

Katso alapuolelta Puolan EM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat