Brittikuljettaja lähtee rallin MM-sarjasta – ”Valitettavasti en päässyt sopimukseen”

Brittikuljettaja Chris Ingram jättää rallin MM-sarjan toistaiseksi.
Chris Ingram
Chris Ingram. Kuva: FIAERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ingram osallistui kauden avanneeseen Monte Carlon MM-ralliin, jossa hän sijoittui kuudenneksi Skoda Fabia Rally2 -autolla. Sen jälkeen 28-vuotiasta kuljettajaa ei ole nähty erikoiskokeilla.

Ingram voitti rallin Euroopan mestaruuden kaudella 2019, mutta kilpailubudjetin kerääminen on tuottanut hänelle jo pidempään tuskaa.

– Monte Carlossa kävi selväksi, että käyttämälläni vanhemmalla Skodan Rally2-autolla ei pysty vastaamaan uudemman version vauhtiin. Valitettavasti en päässyt Toksportin kanssa sopimukseen kilpailemisesta uudella autolla Portugalissa ja Sardiniassa, Ingram avautuu Instagram-julkaisussaan.

– He ajattavat jo seitsemää autoa, ja yhden kilpailun hintalappu oli yksinkertaisesti mahdoton nykyiselle rajalliselle budjetilleni.

Ingram vakuuttaa, ettei hän ole lyömässä ajohanskojaan naulaan. Nyt hän yrittää pistää niin sanotusti perustukset kuntoon ja tehdä töitä rahoituksensa eteen, jotta hän pääsee kilpailemaan EM-sarjan puolella tällä kaudella. Kesäkuussa hän osallistuu varmuudella perinteiseen Ypres-ralliin Belgiassa.

– Loppukauden tavoitteena on tehdä töitä sen eteen, että pystyn palaamaan MM-sarjaan, Ingram linjaa.

– Jos kaikki sujuu hyvin, suunnitelmanani on osallistua EM-sarjan osakilpailuun joko Roomassa tai Tshekissä ennen paluuta MM-sarjaan loppukaudesta ajettavassa uudessa Keski-Euroopan rallissa. Uskon, että nämä kilpailut tarjoavat minulle alustan, jolta voin ponnistaa täyteen hyökkäykseen ja täyteen kauteen MM-sarjassa kaudella 2024 autonvalmistajan tuella, Ingram luottaa.

Viime kaudella Ingram sijoittui seitsemänneksi MM-sarjan WRC2-luokan loppupisteissä. Luokan mestaruuden voitti Toksportin Skodalla kilpaillut suomalaiskuljettaja Emil Lindholm.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat