Toyotan WRC-tallilla huolia Afrikan rannikolla

Toyotan WRC-tallin Keniaan saapumisessa on ilmestynyt pienoisia ongelmia.
Toyota GR Yaris Rally1
Toyotan WRC-tallin logistiikassa on ollut pieniä ongelmia. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisivusto Dirtfishin mukaan Toyotan pari merikonttia ei tule saapumaan ajoissa Mombasaan. Sekä nuottiautoja että muita huoltoparkin varusteita kuljettavat kontit ovat myöhässä.

Kilpailijatiimien M-Sport Fordin ja Hyundain kontteja puretaan jo Mombasan satamassa ja ne kuljetetaan pikaisesti rallin keskuspaikalle Naivashaan. Sen sijaan Toyotan kontit päästään purkamaan tällä tietoa vasta lauantain vastaisena yönä. Sen jälkeen edessä on vielä tullitarkastukset, lastaus rekkoihin sekä kahdeksan tunnin ajomatka.

Toyotan ralliautot ovat jo Naivashan huoltoparkissa, mutta isoin stressitekijä liittyy nuottiautoihin, joiden pitäisi olla tositoimissa heti maanantaiaamuna. Tiimin sisällä on kuitenkin vahva luotto, että kaikki järjestyy. Kiirettä tulee varmasti pitämään.

– Emme ole huolissamme. Olemme pitäneet tilannetta silmällä ja keskustelleet järjestäjien kanssa. Laiva on viitisen tuntia myöhässä, mutta me olemme huoltoparkissa vasta sunnuntaina, joten huolta ei ole, Toyotan urheilujohtaja Kaj Lindström sanoo Dirtfishille.

Jos viivästys pitenee, voi Toyota toki vuokrata autot nuotitusta varten. Luultavaa kuitenkin on, että kaikki pelit ja vehkeet saadaan ajoissa Naivashaan.

– Tullauksen suhteen ei pitäisi olla ongelmia. Järjestäjillä on siellä ihmisiä auttamassa. Tällaiset asiat ovat kuitenkin vähän tiimien kontrollin ulottumattomissa, ja kuten ymmärrettävää on, tallit haluaisivat kontrolloida asioita koko ajan, sisäpiirin lähde Keniasta sanoo.

Toyota oli ainoa tiimi, joka toi kaukorallien pakettinsa Jyväskylään sitten edellisen tarpeen. Sen sijaan Hyundai ja M-Sport kuljettivat kalustonsa suoraan viime marraskuun Japanin rallin jälkeen Keniaan.

Kenian ralli alkaa ensi keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa käynnistyy torstaina pääkaupunki Nairobin lähettyvillä ajettavalla yleisöpikataipaleella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat