Rallipodin tuorein jakso laittaa toimittajakaksikon mielikuvituksen laukalle – ”Pelkäätkö mustapukuisia miehiä?”

Rallit.fin toimittajien Toni Heinosen ja Aki Hietavalan ylläpitämässä Rallipodissa pureudutaan tuoreimmassa jaksossa MM-sarjan kalenterihuhuihin.
Dakar-ralli
Dakar-rallissa kilpaillaan Saudi-Arabian aavikoilla. Kuva: Eric Vargiolu/DPPI/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kanariansaaret ilmoitti jo aiemmin, että MM-ralli saapuu Espanjaan kuuluville saarille ensi kaudella. Sen lisäksi vahvat huhut ovat tuomassa WRC-osakilpailua myös Irlantiin, Paraguayhin ja Saudi-Arabiaan.

Sekä Kanariansaaret että Irlanti ovat eri tavoin tuttuja toimittajakaksikolle ja kumpainenkin kohde miellyttää. Paraguay on kohteista ehkä eksoottisin, mutta Etelä-Amerikka on aina erinomainen kohde rallille innokkaiden fanien vuoksi.

Sen sijaan Saudi-Arabian mahdollinen MM-ralli ei aiheuta hurraa-huutoja kummassakaan toimittajassa.

– En tiedä, mitä tässä oikein ääneen uskaltaa sanoa, Heinonen aloittaa.

– Pelkäätkö mustapukuisia miehiä? Hietavala utelee pilke silmä kulmassa.

Rallin MM-sarjan tallit eivät voi kommentoida Saudi-Arabiaa käytännössä mitenkään. Sen sijaan sekä Heinosella että Hietavalalla on yhtenäinen mielipide asiaan.

– En tiedä, mitä pelkään, mutta en kovin positiivisena asiaa koe, jos lähdetään niistä ihmisoikeuksista liikkeelle. Tiimithän ei luonnollisesti niistä asioista halua puhua julkisesti, Heinonen vastaa.

– Tämä on kuitenkin asia joka pitää ottaa esille. Siinä maassa kaikki asiat eivät ole kohdallaan ainakin meidän vinkkelistä katsottuna.

Hietavala komppaa kollegaansa.

– Dakar-rallia siellä jo ajetaan, mutta ylipäätään olen aika kypsä tuohon Lähi-Idän urheilupesuun, mitä siellä harrastetaan. Minun puolesta sinne ei tarvitsisi mennä, mutta väitän, että sinne mennään, Hietavala toteaa.

Oman näkemyksensä ensi kauden kisakalenterista antaa Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala. Kalenterihuhujen lisäksi Rallipodin 11. jaksossa paneudutaan myös Tuurin SM-rallin tapahtumiin ja ääneen pääsee hylkäyksen varsin erikoisen episodin jälkeen kokenut Teemu Asunmaa.

Omat kommenttinsa antavat myös Tuurin kisan voittaja Roope Korhonen sekä Niclas Grönholm ja Timo Rautiainen. Lisäksi Rallipodin tuoreimmassa jaksossa paneudutaan ensi viikon Safari-rallin ennakkotunnelmiin.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan. Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat