Toyotan WRC-tähdelle hyvät pisteet tuskaisesta kisasta huolimatta – ”Täytyy olla kiitollinen”

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evansin Sardinian MM-ralli ei ollut helppo.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Parhaimmillaan Evans oli kilpailussa kolmantena perjantai-iltapäivänä, mutta kynnet eivät pitäneet taistelussa palkintosijoista ja myös rengasrikko vei aikaa. Lauantaina Evansin auto hörppäsi liikaa vettä ison lammikon ylityksen jälkeen ja auton moottori alkoi pätkimään.

Evans selvisi lauantaiaamun lenkin huoltoon saakka, mutta ero kärkeen venähti neljään minuuttiin. Kun samainen ongelma toistui myös iltapäivän lenkillä, ei Evansilla ollut muuta tehtävää kuin yrittää selvitä maaliin.

Taktiikka palkittiin lopulta, kun Evans sai vaikean viikonlopun jälkeen neljännen sijan sekä muutaman pisteen kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

– Kaiken sen jälkeen, mitä tapahtui, täytyy olla kiitollinen neljännestä tilasta. Saimme kuitenkin ihan hyvät pisteet. Emme tietenkään voi olla tyytyväisiä, sillä viikonloppu oli vaikea ja täynnä ongelmia, Evans sanoi.

– Olosuhteet olivat tosi rajut tänä viikonloppuna, mutta onneksi selvisimme maaliin asti.

Sunnuntain Power Stagella Evans janosi parempiakin pisteitä, mutta muutama kohta meni leveäksi mudan liukastamalla tiellä ja auto otti osumaa.

– Sunnuntaina meillä ei ollut mitään muuta tähtäintä kuin Power Stage. Säästelimme renkaita ja ajoimme varovasti kolme ensimmäistä pätkää. Olosuhteet muuttuivat todella paljon pätkällä, koska satoi rankasti. Oli liukasta, mutta onneksi pääsimme maaliin asti.

MM-sarjan pistetilanteessa Evans on kuuden rallin jälkeen neljäntenä. Eroa sarjaa johtavaan tiimikaveri Kalle Rovanperään on kertynyt 35 pistettä.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat