Japanilaiskuskin vaikeudet jatkuivat rallin MM-sarjassa, Jari-Matti Latvala: ”Meidän pitää analysoida tilanteet tarkasti”

Toyotan WRC-tallin japanilaiskuski Takamoto Katsutan vaikea kausi rallin MM-sarjassa sai jatkoa Sardiniassa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta on joutunut keskeyttämään neljä kauden kuudesta MM-rallista. Monte Carlosta ja Kroatiasta Katsuta saalisti kuudennet sijat, mutta muut osakilpailut ovat menneet penkin alle.

Sardinian rallin Katsuta aloitti vahvasti pitäen perjantain jälkeen viidettä sijaa hallussaan. Lauantaiaamun toiselle pätkällä homma meni kuitenkin pipariksi. Katsuta ajoi vesilammikon ylitykseen liian kovaa ja auton keula kärsi vaurioita.

– Minä lähestyin sitä kohtaa väärin. Lammikko oli todella syvä ja tulin siihen liian kovaa. Sitten vielä jarrutin liian myöhään, joten keula meni syvälle. Vauriot olivat niin suuria, että emme voineet enää jatkaa, Katsuta selvitti tilannetta.

– Olihan se valtava pettymys, mutta tästäkin on otettava oppia tulevaisuuteen.

Katsuta kirjautti yhden pohja-ajan perjantaina sekä sunnuntaina. Rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella hän oli kolmanneksi nopein. Japanilainen on todistanut, että vauhtia löytyy, mutta tasaisuutta tarvitaan. MM-sarja jatkuu juhannusviikolla Keniassa, jossa Katsuta on kaksi kertaa palkintopallille.

– Yritin puskea Powerilla, sillä tunsin oloni luottavaiseksi. Olosuhteet olivat kuitenkin tosi liukkaat ja vaikeat. Onneksi saimme joitain pisteitä. Odotan jo innolla Keniaa. Toivon, että siellä saan taas hyvän tuloksen.

Tallipomo Jari-Matti Latvala luottaa, että vaikeuksista huolimatta Katsuta nousee vielä takaisin viime kauden tasolleen.

– Takamoto näytti viikonlopun aikana hyvää vauhtia. Siellä oli kuitenkin muutama virhe, mitkä tuollaisissa olosuhteissa voivat sattua helposti. Meidän pitää silti analysoida tilanteet tarkasti ja yrittää kehittyä tulevaisuutta ajatellen, Latvala mietti.

– Me kaikki tiedämme, että Takalla on vauhtia ajaa palkintopallille. Nyt tarvitaan tasaisuutta. Katsuta näytti vauhtinsa jälleen Power Stagella. Kenia on yksi hänen lempikisoistaan, joten toivottavasti siellä tulee onnistuminen.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat