Pakko se on myöntää: Toyotan WRC-kuskin alkukausi on ollut surkea – ”Olen turhautunut”

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsutan vuoden ensimmäinen puolisko rallin MM-sarjassa on ollut odotuksiin nähden vaisu.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viima vuonna Katsuta ajoi kaksi palkintosijaa ja ison joukon hyviä tuloksia ollen lopulta MM-sarjan loppupisteissä peräti viides. Vuosi 2023 on kuitenkin ollut toistaiseksi tuskainen, sillä MM-ralleista on napsahtanut tilille vain kaksi kuudetta sijaa ja niiden päälle kolme keskeytystä.

Portugalissa keskeytys ei tosin johtunut ajovirheestä, sillä Katsutan autosta laturi pamahti rikki jo kahden pätkän jälkeen.

– Eihän tämä alkuvuosi ole ollut kovin hyvä. Olen tietenkin turhautunut. Tämä on ollut kovaa aikaa, Katsuta sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Myös minussa on toki ollut syytä, joten voin syyttää vain itseäni, en ketään muuta.

Portugalin rallissa Katsuta ajoi myös tiimipisteistä ja miehen odotukset olivat korkealla. Lopulta 30-vuotiaalle japanilaiskuskille ei jäänyt muuta positiivista käteen kuin yksi pohja-aika sekä kolmanneksi korkeimmat pisteet rallin päättäneeltä Power Stage -pätkältä.

– Odotin paljon Portugalista ja olin valmistautunut kisaan huolellisesti. Siksi ralli oli iso pettymys, mutta joskus näitä juttuja vain tapahtuu. Nyt minun on kasattava ajatukseni ja ottaa kaikki tästäkin kokemusta talteen tulevaisuutta varten, Katsuta summaa.

– Jatkossa minun on oltava parempi. Tulevat kisat eivät missään nimessä ole helppoja, mutta minun on saatava hyviä tuloksia.

Ensi viikon Sardinian kisan osalta lupaa hyvää, että Katsutan vauhti oli Portugalissa monella pätkällä kolmen kärjessä. Sardiniassa teiden rajuus tuo kuitenkin aina pienoisen arpaelementin kilpailuun, sillä rengasrikkoja sekä teknisiä vikoja sattuu herkästi.  

– Lauantaina ja sunnuntaina ei ollut helppoa avata tietä. Myös toisilla lenkeillä piti avata uria isommille autoille. Silti säätömme olivat kunnossa, saimme hyviä aikoja ja auto tuntui hyvältä, Katsuta kertoo.

Sardinian MM-ralli ajetaan 1.-4. kesäkuuta.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat