Nyt on kovat piipussa! Jari Huttunen huippukalustolla SM-ralliin

Jari Huttunen saa kesäkuun puolivälissä ajettavaan Joensuun SM-ralliin alle huippukaluston.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kiuruvetinen kertoi sosiaalisessa mediassa perjantaina, että Itärallissa hän kilpailee uudella Skoda Fabia RS Rally2 -autolla. Alkukaudesta Huttunen on antanut tasoitusta muille SM-sarjan kärkinimille kilpailemalla vanhalla R5 Skodalla.

Viilipyttymäinen Huttunen ei juuri hehkutellut uutista, vaan kertoi syyn olevan lähinnä käytännöllinen. Huttunen kisaa SM-sarjassa lievestuorelaisen Printsport Racingin kalustolla.

– Ei ollut nyt oikein muita autoja vapaana. En osaa sanoa vielä, millä ajetaan loput SM-rallit, mutta ainakin Itäralli mennään tällä, Huttunen sanoi Rallit.fille.

Huttunen keskeytti johtopaikalta SM-kauden avanneen Tunturirallin Rovaniemellä, mutta ajoi voittoon kuusi vuotta vanhalla Skoda Fabialla sekä Kuopiossa että Jyväskylässä. Viime viikonlopun Pohjanmaan osakilpailussa tilille tuli kiuruvetiselle vaisuhko kolmas sija.

Pohjanmaalla Huttunen ajoi tuoreemmalla Fabia Rally2 Evolla, mutta auto ei istunut miehen käsiin kunnolla.

– Pohjanmaa-ralli meni meiltä aika huonosti. Tavallaan se auto vaikutti, mutta en minä sen piikkiin suoritustani laita. Auto on varmasti hyvä, kun sen saa kohdilleen ja sillä osaa ajaa. Minulla se ei nyt onnistunut niin kuin olisi pitänyt, Huttunen summasi.

Joensuussa homma ei siis jää ainakaan kalustosta kiinni, kun alla on tuorein mahdollinen kilpuri. Selvää kuitenkin on, että Huttusen pitää löytää budjettia myös testata autoa kunnolla, ettei Pohjanmaan skenaario toistu.

Huttunen muistetaan hyvin myös rallin MM-sarjasta, mutta tällä kaudella tilille on kertynyt toistaiseksi vain Ruotsin MM-ralli. Loppukauden MM-ohjelma riippuu täysin budjetin keräämisen onnistumisesta.

– Ei ole oikein uutisia nyt sen suhteen kerrottavana. Rahallisesti tilanne on aika huono. Toki jotakin yritämme ajaa, mutta ei ole mitään varmaa vielä, Huttunen selvitti.

Rallin SM-sarjan pisteissä Huttunen on neljäntenä. Eroa sarjaa johtavaan Teemu Asunmaahan on 20 pistettä.

Joensuun SM-ralli ajetaan 16.-17. kesäkuuta.  

Lue myös nämä