Toyotan WRC-kuskilta muistutus suomalaistähtien vaarallisuudesta – ”Ei tule helppoa”

Toyotan Takamoto Katsuta hamuaa kunnon onnistumista ensi viikolla ajettavasta Ruotsin MM-rallista.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsutan kausi ei saanut parasta mahdollista alkua Monte Carlon MM-rallissa. Japanilaiskuljettaja liukasteli ulos tieltä jäisessä paikassa heti kisan alussa ja menetti rutkasti aikaa.

Japanilaiselle jäi avauskisasta lopulta käteen yhdeksän MM-pistettä, mutta ilman penkassa menetettyä aikaa tulos olisi voinut olla huomattavasti parempi.

– En voi olla kovinkaan tyytyväinen suoritukseeni. Tein typerän virheen, Katsuta tunnusti Rallit.fille.

– Perjantain virheen jälkeen päätimme tiimin kanssa, että minun pitää päästä maaliin ja saada joitain pisteitä. Sen vuoksi en voinut ottaa enempää riskejä vaikeissa olosuhteissa ja menetin entistä enemmän aikaa, Katsuta kertasi.

Ensi viikon Ruotsin MM-rallissa Katsuta hakee huipputulosta. Toyota-kuljettaja on sijoittunut parhaimmillaan neljänneksi MM-sarjan talvirallissa.

Viime vuoden Ruotsin MM-rallissa Katsuta kaatoi kertaalleen kilpurinsa, minkä vuoksi hän putosi kärkitaistosta. Toisaalta hän nakutti viikonlopun aikana yhden pohja-ajan, joten parhaimmillaan häneltä löytyy vauhtia ajamaan aivan kärkipään sijoituksista Uumajan seudulla.

Katsuta kuitenkin muistutti, että hänellä on äärimmäisen kovia kuskeja vastassaan.

– Yritän tietenkin hyökätä aivan täysillä. Mutta toki Kalle ja ”EP” ovat myös siellä eli kunnon suomalaiset tulevat mukaan, Katsuta viittasi vain osan kaudesta ajaviin Kalle Rovanperään ja Esapekka Lappiin.

– Heidän vuokseen siitä ei tule helppoa. Mutta yritän toki parhaani.

Toyota-tähti Rovanperä ja Hyundai-kuski Lappi käynnistävät MM-kautensa Ruotsin osakilpailusta, joka on ohjelmassa 15.-18. helmikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat