Toyotan WRC-kuski myönsi turhautumisen – ”Olisimme voineet saada huipputuloksen”

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kris Meeke oli yksi pettyneimmistä WRC-kuljettajista, kun Argentiinan MM-ralli päättyi sunnuntaina.

Meeke oli kiinni Toyota-uransa ensimmäisessä palkintosijassa, mutta viimeisellä erikoiskokeella pohjoisirlantilainen joutui taipumaan Citroenin Sebastien Ogierille. Meeke jäi vain 1,4 sekunnin päähän kolmossijasta.

Meekellä oli 5,2 sekunnin etumatka Ogieriin ennen kilpailun päättänyttä Power Stagea. Toyota-kuski koki kuitenkin harmittavan takaiskun El Condorin legendapätkällä.

– Auto toimi todella hyvin, ja minulla oli hyvä ajorytmi aamulla. Lähdimme jatkamaan samalla tavalla Power Stagella, mutta kuusi kilometriä ennen maalia kojelaudalla syttyi rengaspaineiden varoitusvalo, Meeke kertasi.

Kuuntele alta Meeken kommentit kilpailusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,260525″ ap mute]

 

– En tiedä, mistä rengasrikko oli tullut. Rengas oli täysin tyhjä, kun erikoiskoetta oli jäljellä 4,5 kilometriä. En voinut sille mitään. Yritin parhaani, mutta välillä käy näin, Meeke totesi.

Meeken viikonloppuun mahtui rutkasti ohjelmaa. Hän ajoi hetken kilpailun kärjessä perjantaina, mutta maalissa eroa ykköstilaan oli yli minuutti. Meeke kärsi lauantaina jarruongelmista, ja lisäksi hänelle annettiin kymmenen sekunnin aikasakko, koska hän teki pienen oikaisun hämäävän portin kohdalla. Lue lisää aiheesta tästä.

– Tämä on turhauttavaa, koska kolmessa edellisessä rallissa olisimme voineet saada huipputuloksen. Meidän täytyy vain pysyä keskittyneinä.

– Meillä oli paljon ongelmia tässä rallissa ja menetimme rutkasti aikaa. Tilanne oli sama Korsikalla. Mutta tällaista tämä on. Meidän pitää jatkaa töiden tekemistä samalla tavalla. Tiedän, että tulokset tulevat aikanaan, MM-pistetilanteessa neljäntenä oleva Meeke sanoi.

Katso alta koostevideo Argentiinan MM-rallin huippuhetkistä!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,260547″ floating=”1″ ap mute]

Lue myös nämä