Thierry Neuvillelle mätkäistiin sakot voitonjuhlista MM-rallin päätteeksi

Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul
Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

”Donitsit” tulivat kalliiksi Argentiinan MM-rallin voittaneelle Thierry Neuvillelle.

Neuville ajoi selvään voittoon sunnuntaina päättyneessä kilpailussa ja samalla belgialainen vankisti johtoaan MM-sarjan kärjessä. Hyundai-kuljettaja juhlisti ykköstilaansa pyörittämällä ”donitseja” ennen palkintojenjakoa.

Yleisö nautti Neuvillen näytöksestä, mutta tuomaristo ei katsonut tapausta hyvällä. Säännöissä kielletään näytösluonteinen ajaminen, ellei siitä ole erillistä mainintaa rallin säännöissä. Tuomaristo katsoi, että Neuville rikkoi sääntöjä. Tämän vuoksi MM-sarjan ykköselle annettiin 1 500 euron sakot ja nuhtelut.

”Täydellinen auto”

Toyotan Ott Tänak piti Neuvillea tiukoilla lauantai-iltapäivään saakka Argentiinassa. Tänak joutui kuitenkin keskeyttämään sähkövikaan, minkä jälkeen Neuvillella ei ollut uhkaajia lähituntumassa.

– Autoni oli täydellinen koko viikonlopun. Olemme ottaneet askeleen eteenpäin viime vuoteen verrattuna. Minulla oli täysi luotto autoon, joka oli nopea ja pysyi hyvin kontrollissa. Se oli avain menestykseen, Neuville kertoi.

Katso alta koostevideo Argentiinan MM-rallin huippuhetkistä! Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,260547″ floating=”1″ ap mute]

 

– Tämä ralli on erittäin vaativa. Täällä on useita vaikeita paikkoja, kolme erilaista päivää, erilaisia teitä ja sää vaihtelee. Tällaisen suorituksen voi tehdä vain silloin, jos autoon luottaa täysin ja jos tiimi on antanut täydellisen auton, Neuville jatkoi.

Neuville johtaa MM-sarjaa kymmenen pisteen erolla Citroenin Sebastien Ogieriin, joka ajoi kolmanneksi Argentiinassa. Toyota-kuski Tänak putosi 28 pisteen päähän kärjestä.

– Saimme tärkeitä pisteitä MM-sarjaan. Olen erittäin ylpeä siitä, mitä saavutimme viikonloppuna, Neuville iloitsi.

Katso MM-pistetaulukot kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat