MM-sarjaa johtava Thierry Neuville tiedostaa karun tilanteen – Toyota saattaa tulla vielä uniin

Hyundain Thierry Neuvillen MM-ralli Kroatiassa päättyi lopulta pieneen pettymykseen.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaistähti ajoi perjantaina ja lauantaina hyvin vahvasti ja vaihteli kisan johtajan paikkaa tasaisesti Toyotan Elfyn Evansin kanssa.

Päätöspäivänä sunnuntaina Neuville kävi kuitenkin ulkona ja sijoittui rallin yleiskilpailussa vasta kolmanneksi rallin voittaneen Toyotan Sebastien Ogierin ja Evansin taakse.

MM-sarjan uudistunut ja täysin älytön pisteenlaskusysteemi varmisti kuitenkin sen, että Neuville sai Kroatiasta mukavat 19 MM-pistettä ja jatkaa kuljettajien MM-sarjan kärkipaikalla. Sunnuntaina sattunut ajovirhe kuitenkin harmitti belgialaista.

– Totta kai turhautumista on ilmassa, Neuville kommentoi.

– Mutta sitten taas toisaalta saimme hyvän palkinnon perjantailta ja lauantailta. Ne olivat tärkeät pisteet, Neuville sanoi viitaten lauantaina jakoon menneisiin ehdollisiin MM-pisteisiin.

Neuville sai lauantain ehdollisista MM-pisteitä maksimipotin.

– Ei tätä nyt katastrofiksi voi sanoa, sillä olimme rallissa kolmansia ja hävisimme vain yhden pisteen Ottille (Tänak), belgialainen summasi.

Neuville ulosajo sattui kolmanneksi viimeisellä pätkällä eli erikoiskokeella 18. Myös Toyotan Evans kävi sillä pätkällä ulkona.

– Se oli todella haastava pätkä. Yritin parhaani välttääkseni sen ulosajon, mutta olin auttamatta myöhässä. Painoin heti jarrua, kun kuulin nuotin. Mutta en voinut sille mitään, Neuville selvitti.

Ulosajossa Neuvillen Hyundai kärsi pieniä vaurioita. Takasiipi lähti käytännössä kokonaan.

– Se oli täysi katastrofi. En osannut odottaa sitä, mutta se oli täysi katastrofi.

Ongelmista huolimatta Neuville piti edelleen MM-sarjan johtopaikkansa. Hän johtaa kuljettajien MM-sarjaa nyt kuuden pisteen erolla Elfyn Evansiin nähden.

– Siitä pitää olla iloinen. Vähintään saimme pidettyä edun vielä, sillä mitään salaisuuksia ei ole. Portugali tulee olemaan meille varmasti todella haastava ralli ja nyt sellaisia ralleja on monta putkeen. Erilaisia ja vaikeita olosuhteita. Tulee olemaan vaikeaa ottaa pisteitä ainakin perjantaina ja lauantaina ja mahdollisesti sunnuntaina myös. Voisimme olla paremmassa tilanteessa, jos lähtöpaikkamme olisi parempi, Neuville ennakoi.

– Ainakin Portugalissa tulee haasteita, koska johdamme MM-sarjaa ja avaamme siellä tietä. Sitten siellä on Kalle (Rovanperä) ja Sebastien paremmilla lähtöpaikoilla, Neuville mietti.

Hyundai pystyi kehittämään autoaan jo viime vuonna oikeaan suuntaan nopeissa sorakisoissa, kuten Suomessa. Se antaa tiimille ainakin toiveita menestymisestä.

– Auto on tullut paremmaksi, mutta kyllä meillä vielä silti on töitä edessä. Toyotat ovat todella nopeita nopeissa sorakisoissa. Mutta kuten aina, niin yritämme tietysti parhaamme.

Lue myös nämä