Toyotan WRC-kuljettaja perusti oman rallitiimin – Kalle Rovanperän lyönyt kuski saa näyttöpaikan

Toyotan tehdastiimiä rallin MM-sarjassa edustavalla Takamoto Katsutalla on nykyään oma rallitiimi kotimaassaan.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanista kotoisin oleva Katsuta on asunut jo useamman vuoden Jyväskylässä, missä hän on ”kouluttautunut” MM-sarjan rallikuljettajaksi. Katsuta haluaa siirtää tietotaitoaan eteenpäin Japanissa ja tämän myötä hän on perustanut TK Motorsport -tallin.

Tallin suunnitelmissa on tukea nuoria kuljettajia. Tulevalla kaudella talli ajattaa Japanin rallisarjassa Kanta Yanaguidaa, joka on paremmin tunnettu driftingin puolelta. Kokenut kartanlukija Takahiro Yasui toimii Kantan kartanlukijana.

Kantalla ei ole aiempaa rallikokemusta. Hän on niittänyt menestystä senkin edestä driftingissä, sillä taskussa on esimerkiksi Japanin Formula Drift -sarjan mestaruus.

Kanta on tuttu nimi myös rallimestari Kalle Rovanperälle, sillä suomalaistähti kohtasi japanilaiskuskin drifting-kisan finaalissa viime syksynä. Kanta jätti lopulta Rovanperän kakkoseksi Formula Drift -osakilpailussa Okayamassa.

Kanta ajaa ensi kaudella kaikki Japanin rallisarjan asvalttikisat. Mikawawan-ralli avaa kauden maaliskuun alussa.

Katsutan tallin tavoitteena on ottaa tulevaisuudessa siipiensä suojiin muitakin nuoria kuljettajia.

– Kun vaihdoin rallin pariin, kohtasin useita ongelmia, mutta tuen avulla olen päässyt näin pitkälle. Näiden kokemusten pohjalta päätin perustaa tallin, koska haluan tarjota nuorille kuljettajille samanlaisen ympäristön, jollaisen isäni ja isoisäni tarjosivat minulle, Katsuta perustelee.

Katsuta on noussut rallimaailman korkeimmalle tasolle Toyotan haastajaohjelman kautta. Katsuta kokee olevansa velkaa pääsystään haastajaohjelmaan.

– Ohjelman ansiosta olen nyt tässä tilanteessa. Haluankin antaa heille takaisin osallistumalla siihen, että tuleviin valintatapahtumiin lähetetään mahdollisimman paljon kuljettajia. Haluan myös auttaa nuoria kuljettajia saamaan mahdollisimman paljon käytännön kokemusta, Katsuta sanoo.

Lue myös nämä