Hyundai-tähti houkutteli useita uteliaita – Toyotan salaisuus piti paremmin

Thierry Neuville käynnisti keskiviikkona Hyundain valmistautumisen Monte Carlon MM-ralliin.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-kauden avaava Monte Carlon osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua. WRC-talleista Hyundai ja Toyota suorittavat tällä viikolla kilpailuun valmistavat testinsä Ranskan Alpeilla lähellä Gapin kaupunkia, joka toimii Monten keskuspaikkana tänä vuonna.

Neuville pääsi testaamaan Hyundai i20 N Rally1 -autoa vaihtelevissa olosuhteissa. Syheröisellä asvalttibaanalla oli tarjolla lunta ja jäätä, mutta myös kuivempia ja kosteita osuuksia.

Neuvillen testi ei ollut pysynyt kovinkaan hyvin salassa, sillä belgialaistähden vetoja seurasi lukuisia uteliaita tien varrella.

Katso alta videot Neuvillen testistä. Juttu jatkuu videon alla.

– Hyvä päivä konttorilla. Olen valmiina Monte Carlon ralliin, Neuville kertoi sosiaalisen median kanavillaan.

Myös Toyota käynnisti omat testinsä keskiviikkona, jolloin GR Yaris Rally1 -auton ohjaamossa oli Takamoto Katsuta. Toyota on julkaissut videomateriaalia Katsutan testivedosta.

Kuten videolta näkyy, tieto Toyotan testipaikasta ei ollut levinnyt samaan tapaan puskaradiossa. Tien poskessa ei näkynyt juurikaan ylimääräisiä silmäpareja.

Katsuta pääsi samalla ajamaan ensimmäiset testikilometrit Toyotan mustalla Rally1-autolla. Ajokin väritys on muuttunut radikaalisti viime vuodesta. Testeissä autossa ei ollut vielä näkyvissä tiimin ja yhteistyökumppaneiden logoja.

Sekä Hyundai että Toyota jatkavat testejään torstaina. Ott Tänak loikkaa Hyundain rattiin, kun taas Sebastien Ogier nähdään Toyotan puikoissa.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan 25.-28. tammikuuta.

Lue myös nämä