Pitkä koronatauko pisti jopa viilipyttymäisen Ott Tänakin hermoilemaan – ”Mahassa oli perhosia, kun avauspätkä alkoi”

Ott Tänak
"I´m not an entertainer", totesi Ott. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalliin täksi kaudeksi siirtynyt Ott Tänak ajoi ensimmäisen voittonsa uuden työnantajan leivissä, kun saarenmaalainen vei nimiinsä kotimaassaan Virossa lauantaina ajetun Viru-rallin. 

Tänak nappasi kuusi pohja-aikaa seitsemästä ja voitti kisan liki kahden minuutin erolla ennen Fordin WRC-autolla ajanutta Georg Grossia. Voittoa tärkeämpää oli päästä pitkästä aikaa tositoimiin maaliskuun puolessa välissä alkaneen koronatauon jälkeen.

– Oli hieno fiilis päästä taas ajamaan. Oli toki myös mukavaa voittaa ralli Hyundailla, Tänak kommentoi DirtFishin sivuilla.

– Täytyy antaa iso kiitos tiimille, että he toivat auton tähän tapahtumaan. Se oli kuitenkin aika pieni ralli, ja isossa tiimissä ei ole aina helppoa saada asioita tapahtumaan.

Tänak varmisti viime kaudella uransa ensimmäisen MM-tittelin Katalonian rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286857″ ap mute]

 

Virolainen oli ensimmäinen MM-sarjan huippukuskeista, joka palasi rallipikataipaleille sitten maaliskuun. Sekä Hyundai että Toyota toki testasivat kesäkuussa Suomessa.

– Oli erittäin tärkeää, että pääsin taas ajamaan. Olen toki testannut, joten jotain tuntumaa oli. Silti mahassa oli perhosia, kun avauspätkä alkoi. Tauko oli niin pitkä, Tänak sanoo.

Viru-ralli oli Tänakille tärkeä myös testimielessä, sillä MM-sarja jatkuu syyskuun alussa Rally Estonialla. Tänak on kotimaassaan ajettavan kisan ehdoton ennakkosuosikki.

– Meidän on oltava valmiita sitä varten ja parhaalla mahdollisella tasolla. Meillä on taatusti vielä töitä edessä, mutta teemme kaikkemme, jotta olemme kotirallissa iskussa, Tänak toteaa Viron yleisradioyhtiön sivuilla.

Lue myös: Ott Tänak ylivoimaiseen voittoon kotimaassaan – mestarin suorituksessa yksi kauneusvirhe

Lue myös: Viru-rallissa rytisi – kuvaajalle oli käydä köpelösti (video)

Lue myös nämä

  • Uusimmat