Toyotan suomalaiset jahtaavat täysosumaa MM-rallissa – ”Automme on parempi nopeissa ralleissa”

Juho Hänninen
Juho Hänninen ajoi kuudenneksi Sardinian MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitiimi kohtaa uuden haasteen tulevana viikonloppuna, kun kauden kahdeksas MM-ralli ajetaan Puolassa.

Sardiniassa Toyota Yaris WRC -ajokki ja tallin kolme suomalaisautokuntaa esiintyivät edukseen. Jari-Matti Latvala ajoi toiseksi ja supisti eroaan sarjan kärkikuljettajaan Sebastien Ogieriin, Esapekka Lappi saalisti uransa parhaan sijoituksen ajettuaan neljänneksi, ja Juho Hänninen toi Yariksensa maaliin kuudennella sijalla.

Hänninen on ollut mukana tallin WRC-menopelin kehitystyössä alusta pitäen. Punkaharjulaiskuljettajalla on täysi luotto siihen, että Tommi Mäkisen johtama tiimi voi saada huipputuloksen myös Puolan vauhdikkaassa sorarallissa.

– Olin tyytyväinen siihen, miten edistyimme auton kanssa Sardiniassa, ja valmistautuminen tähän kisaan on kyetty rakentamaan sen varaan. Olen sitä mieltä, että automme on parempi nopeissa kuin hitaissa soraralleissa. Se antaa paljon itseluottamusta, kun voi keskittyä ajamiseen auton säädöistä huolehtimisen sijaan, Hänninen kertoo.

Toyota-kuskit testasivat autojaan Puolassa ennen kisaa, jotta autoihin löydettiin oikeat säädöt hidasvauhtisemman Sardinian rallin jälkeen.

– Testeissä tein muutoksia jousitukseen ja se osa-alue on sen jälkeen kehittynyt vielä entisestään, Hänninen sanoo.

Puolan MM-ralli alkaa torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Toni Heinonen

Lue myös nämä