Suomalaislupauksella ensimmäinen MM-ralli: ”Pohja-aika olisi bonus”

Emil Lindholm
Emil Lindholm on Tulevaisuuden tähti vuosimallia 2017. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm starttaa tällä viikolla uransa ensimmäiseen MM-ralliin Puolassa.

Lindholm, 20, pääsee mittamaan vauhtiaan JWRC-luokan kuljettajia vastaan. Luokassa ajetaan kaksivetoisilla Ford Fiesta R2 -autoilla.

– Ennakkotunnelmat ovat hyvät ja rauhalliset. Pääsin ajamaan hiukan alle 100 kilometriä testiä ja se on ihan OK-määrä. Päällimmäinen tavoite on ajaa ehjä kisa ja päästä maaliin, Lindholm linjaa.

Emil Lindholm on rallin moninkertaisen Suomen mestarin Sebastian Lindholmin poika. Emil Lindholm on tällä kaudella ajanut SM-sarjan SM3-luokassa, ja vaikka häneltä on jäänyt kaksi osakilpailua väliin, hän johtaa sarjaa.

Lindholm pokkasi aiemmin tässä kuussa Tulevaisuuden tähti -palkinnon, joka takasi hänelle kaluston myös heinäkuun lopun Suomen MM-ralliin. Puolassa suomalaislupaus ottaa tuntumaa ajokkiin.

– Samalla haistelemme juniorisarjan tasoa Jyväskylän MM-rallia varten. Yksi pohja-aika olisi mieluisa bonus, Lindholm sanoo.

– Tiet Puolassa ovat varmasti haastavat ensikertalaiselle, kun luvassa on nopeita teitä ja kovavauhtisia nyppyjä peltomaisemissa. Teiden kunto mietityttää, koska ajamme isolla numerolla. Toivottavasti isoja kiviä ei kaivaudu paljoa esille.

Lindholmin kartanlukijana toimii Tomi Tuominen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat