Toyotan japanilaiskuski taas kiinni uroteossa Afrikassa – ”Huomenna pitää vain selviytyä”

Toyotan Takamoto Katsuta on jälleen kiinni palkintosijassa Kenian MM-rallissa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilaiskuski on jo kahdesti urallaan yltänyt palkintopallille Afrikassa ja on nyt kiinni kakkostilassa ennen sunnuntain kuutta viimeistä erikoiskoetta. Eroa kisaa johtavaan tallikaveri Kalle Rovanperään on yli kaksi minuuttia ja takana oleva M-Sport Fordin Adrien Fourmaux on yli minuutin päässä.

Näin ollen Katsuta voi ottaa sunnuntaina varman päälle, joskin myös lisäpisteet kiinnostavat.

– On siellä vielä mahdollisuuksia olemassa. Varmasti moni miettii samalla tavalla. Jos kuitenkin olet liian kaukana vauhdin suhteen, sitten et saa mitään pisteitä. Tarkoitus on ajaa järkevää vauhtia puskematta liikaa, Katsuta mietti.

– Tänään oli ainakin hyvä fiilis autossa. Ehkä me jotain voimme saada huomiselta. Tässä rallissa voi kuitenkin tapahtua mitä vaan, joten varovainen on oltava.

Lauantaiaamuna näytti jo kertaalleen, että rengasrikot veivät Katsutalta kakkostilan, mutta sen jälkeen myös kilpakumppanit joutuivat ongelmiin.

– Ehkä se oli minun virheeni. Oli miten oli, virhe tai lottoa, niin se oli raskas pettymys silloin. Aina kun olen puskenut, ajat ovat olleet hyviä. Olen kuitenkin osannut myös hallinnoida tilannetta tarvittaessa, Katsuta sanoi.

– Tietenkin jos haluaisi voittaa, pitäisi puskea kovempaa, kuten Kalle teki perjantaina. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen omaan suoritukseeni. Huomenna pitää vain selviytyä ja tietenkin ottaa joitain pisteitä tiimille, jos se on mahdollista.

Keniassa ajetaan sunnuntaina vielä kuusi erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat