Toyota-tähden kisa Afrikassa on ollut tuskainen, nyt laitetaan all-in? – ”Tarvitsemme onnea”

Toyotan Elfyn Evans koki kovia Kenian MM-rallissa lauantaina.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Parhaimmillaan mies taisteli jopa palkintosijasta, mutta kolme rengasrikkoa vesittivät ne mahdollisuudet. Sunnuntain sprinttipäivään walesilainen lähtee neljänneltä sijalta rutkasti yli viisi minuuttia kärkeä perässä.

Evansin lohduksi myös MM-sarjan kannalta pahimmalla vihollisella, Hyundai-kuski Thierry Neuvillella oli tuskainen päivä. Sunnuntaina kumpainenkin kuski iskee todennäköisesti kynsin ja hampain lisäpisteiden kimppuun.

– Katsotaan, mitä huominen tuo tullessaan. Rehellisesti sanottuna myös huomenna tarvitaan onnea, jotta pääsee pätkät läpi ilman ongelmia. Se on varsin pitkä ja vaikea sunnuntaipäivä selvitettäväksi, Evans sanoi.

– Sitä paitsi on päästävä huominen läpi, jos meinaa saada mitään pisteitä. Katsotaan, mitä voimme tehdä.

Rengasrikko lauantain viimeisellä pätkällä jäi kaivelemaan Evansia. Ilman sitä mies olisi voinut taistella vielä ainakin kolmostilasta ajamalla.

– Se oli samankaltainen tilanne kuin aiemmin. Iso sääli se oli tietenkin. Törmäys penkkaan sen jälkeen johtui rengasrikosta, eikä ollut syy. Yritimme ensin päästä pätkän maaliin, mutta sitten ajattelimme, että on turvallisempaa vaihtaa rengas, Evans summasi.

– Erot ovat kuitenkin isoja joka suuntaan ja uuden pistesysteemin myötä oli tärkeää tuoda auto vain maaliin. Huomenna on kuitenkin tavallaan ihan uusi päivä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat