Jari-Matti Latvala esitti yhden toiveen Kalle Rovanperälle

Kalle Rovanperä on yhden ajopäivän päässä uransa toisesta Safari-rallin voitosta.
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä on ollut täysin dominoiva Kenian haastavassa sorarallissa tänä viikonloppuna. Lauantain päätteeksi Toyotan suomalaistähdellä on kilpailussa tukeva kahden minuutin johto tallitoveriinsa Takamoto Katsutaan.

Mikäli Rovanperä välttää ylimääräiset ongelmat sunnuntaina, hän pääsee juhlimaan kauden avausvoittoaan kilpailun päätteeksi.

Rovanperä suunnitteli, ettei hän aio hyökätä sunnuntaina päiväkohtaisten pisteiden kimppuun. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala esitti kuljettajalleen yhden toiveen ennen päätöspäivää.

– Kalle voi ottaa rennommin, eikä hänen tarvitse olla nopein sunnuntaina. Mutta Kalle on todella hyvä Power Stagella, joten toivon, että hän voisi hyökätä siellä, Latvala viittasi kilpailun päätöspätkään, jonka nopeimmalle kuljettajalle on tarjolla viisi lisäpistettä.

– Mutta meidän täytyy saada kaikki autot maaliin. Se on ensimmäinen tavoite, Latvala huomautti perään.

Rovanperä on ollut yksi harvoista kuljettajista, joka on selvittänyt kaikki erikoiskokeet puhtaasti. Rovanperä karkasi muulta porukalta jo perjantaina ja lauantaina hän pystyi tarkkailemaan tilannetta. Siitä huolimatta suomalaisen johtoasema vankistui entisestään.

Latvala näki selkeän syyn, miksi Rovanperä on ollut näinkin dominoiva Safari-rallissa.

– Onni pitää ansaita. Kalle ymmärtää, millä osuuksilla hän voi puskea ja millä osuuksilla hänen pitää ottaa varovaisemmin. Ehkä muut ovat puskeneet liian kovaa vaikeissa paikoissa, Latvala sanoi.

Edellisessä osakilpailussa Ruotsissa Rovanperä ja Toyotan niin sanottu ykköskuljettaja Elfyn Evans sopivat keskenään, ettei Rovanperä lähde taistelemaan sunnuntain pisteistä, jotta Evans saisi enemmän pisteitä MM-taistoon päiväkohtaisten tulosten perusteella.

Sama kuvio toistunee Keniassa.

– Jos Kalle henkilökohtaisesti haluaa tehdä niin, hänellä on siihen vapaus. Oletan, että hän ottaa rauhallisemmin, koska hän haluaa voittaa rallin. Hän tietää, etteivät pisteet merkitse niin paljon hänelle. Voitto on tärkeämpi. Se antaa hieman tilaa Elfynille, mikä on tärkeää, koska uskon myös Thierryn (Neuville) hyökkäävän, Latvala arveli.

MM-sarjaa johtava Neuville on Safari-rallissa viidentenä ennen päätöspäivää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat