Sivusto: Toyotan ja Hyundain WRC-tallit ajavat testirallin Virossa juuri ennen MM-osakilpailua

Viron MM-ralli
Virossa nähdään tänä WRC-autoja oikein urakalla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisivusto Dirtfish uutisoi torstaina, että sekä Tommi Mäkisen johtama Toyota että korealaistiimi Hyundai ajavat Virossa testirallin elokuun loppupuolella juuri ennen syyskuun alun Viron MM-rallia. 

Dirtfishin mukaan Toyota ja Hyundai osallistuvat Louna-Eesti -ralliin molemmat tiimit kahden auton voimin. Kyseinen kisa ajetaan Võrun kaupungin ympäristössä Kaakkois-Virossa 21. – 22. elokuuta.

Hyundai osallistuu ralliin Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin voimin, kun taas Toyotalla tärkeää testiaikaa saavat Sebastien Ogier sekä Elfyn Evans.

– Tällä hetkellä ideana on, että sekä Ott että Thierry ajavat siellä, mutta mitään ei ole vielä varmistettu. On tärkeää päästä kisamoodiin takaisin ennen kuin aloitamme kauden uudestaan. Se meidän on tehtävä. Voimme testata vaikka kuinka paljon, mutta kisa on eri juttu, Hyundain tallipomo Andrea Adamo sanoo Dirtfish-sivustolle.

– Olisi mukavaa, jos Toyota olisi siellä myös. On tärkeää fanien kannalta nähdä näiden autojen taas kisaavan keskenään. Olisin onnellinen, jos myös Toyota tulisi mukaan, Adamo jatkaa.

Tänak on jo ajanut Viru-rallissa heinäkuussa. Neuville, Dani Sordo ja Pierre-Louis Loubet ajavat puolestaan tulevana viikonloppuna Rally di Albassa Italiassa. Sordo ja Loubet olivat mukana myös viime viikonlopun Rooman EM-rallissa WRC-autolla.

Louna-Eesti -rallissa ajetaan perjantaina 21. elokuuta kolme erikoiskoetta ja lauantaina vielä kahdeksan pätkää. Yhteismittaa erikoiskokeilla on noin 115 kilometriä. 

Viron MM-ralli kaasutellaan Otepään ja Tarton kaupunkien ympäristössä 4. – 6. syyskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat