Sebastien Ogier testasi Toyotan rata-autoa simulaattorissa, haaveilee osallistumisesta Le Mansin klassikkokisaan

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on päässyt ajamaan Toyotan Le Mans -autoa yhtiön Euroopan päämajassa.

Ranskalaistähti oli innoissaan ajamisesta Toyota TS050 Hybrid LMP1 -kilpurilla, vaikka kyseessä oli simulaattori. Miehen haaveisiin nimittäin kuuluu jonain päivänä osallistua legendaariseen Le Mansin 24 tunnin ajoon.

– Tämä oli uusi ja siisti kokemus päästä kokeilemaan WEC-simulaattoria. Kaikki varmasti tietävät, että minun tulevaisuuden haaveisiin kuuluu ajaa Le Mansissa jonain päivänä, Ogier kertoo Toyota Gazoo Racingin julkaisemalla youtube-videolla.

– Tämä oli hieno tilaisuus tutustua siihen maailmaan. Simulaattorissa voi kokeilla äärirajoja ilman riskejä. Alku ei missään nimessä ollut helppo, vaikka koko ajan tuntui, että pääsen lähemmäksi todellista ajamista, Ogier jatkaa.

Päivän mittaa moninkertaisen rallimestarin kierrosajat paranivat.

– Kaipasin hieman palautetta, mitä saa, kun ajaa oikeasti. Ei ollut helppo löytää äärirajoja, varsinkin kun ajaminen oli aika erilaista ralliin verrattuna. Kuitenkin veto vedolta olin nopeampi ja olenkin tyytyväinen kehitykseeni.

– Ainoa yhtäläisyys ralliin oli, että tässäkin hommassa on tarkoitus olla mahdollisimman nopea. Muuten eroa oli kyllä aika paljon. Kilpa-ajajana sitä kuitenkin aina kaipaa uusia haasteita. Se on myös yksi rallin hienoista puolista, kun pitää sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Sitä yritin todistaa myös tänään.

Tulevaisuudessa Ogier mielii testaamaan Toyotan WEC-autoa oikealla radalla.

– Tietenkin se olisi vieläkin kiinnostavampaa. Tässä hommassa datasta on eri tavalla hyötyä, koska samat mutkat toistetaan kerta toisensa jälkeen. Pystyn olemaan vieläkin tarkempi ajamisessani, kun taas rallissa pitää välillä luottaa vaistoon eikä dataan, Ogier summaa.

– Ihan lähitulevaisuus on minulle pelkkää rallia ja toivottavasti pääsemme aloittamaan kauden. Haluan taistella jälleen voitoista ja mestaruudesta. Ehkä sitten joskus voimme miettiä, olisiko minun mahdollista ajaa Le Mans.

Katso Ogierin haastattelu ja tunnelmat simulaattorista alapuolelta:

Lue myös nämä

  • Uusimmat