Belgia saamassa MM-rallin lokakuussa, Turkki hyväksyi aikataulumuutoksen

Ypres Rally
Craig Breen voitti viime vuonna Volkswagenin ratissa Ypres-rallin. Kuva: Ypres Rally
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgiassa ajettava Ypres-ralli kaasutellaan tämän vuoden lokakuussa isolla todennäköisyydellä MM-osakilpailuna.

Dirtfish-sivuston mukaan Turkin MM-ralli on hyväksynyt aikataulumuutoksen, jonka myötä Turkissa ajetaan 17. – 20. syyskuuta. Alunperin Turkissa piti ajaa viikkoa myöhemmin, mikä olisi tehnyt MM-rallin ajamisen Belgiassa logistisesti mahdottomaksi.

Turkin aikataulumuutoksen myötä tiimeillä on kymmenen päivää aikaa korjata autot ja muuttaa sorasäädöt asvaltille sopivaksi. Tämä on tärkeää varsinkin yksityistiimi M-Sportin kannalta, joka on ilmoittanut, että se joutuu syksyn tiiviin kisarupeaman aikana huoltamaan autot niin sanotusti tien päällä. Tehdastalleilla Hyundailla ja Toyotalla tätä ongelmaa ei ole.

– Olemme tyytyväisiä, että meillä on mahdollisuus ajaa näissä kisoissa. Yhtiönä meidän on tärkeää päästä takaisin ralleihin, M-Sportin tallipomo Richard Millener huokaisee Dirtfishin sivuilla.

– Kuten kuitenkin olemme sanoneet jo aiemmin, on Turkista Ypresiin siirtyminen iso haaste logistisesti. Meidän on vain ratkaistava se asia ja saatava homma toimimaan.

Belgian mukaan tuleminen kisakalenteriin tietää sitä, että neljän viikon sisään ajetaan kolme osakilpailua. Kausi käynnistyy uudestaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavalla Viron MM-rallilla.

Dirtfishin mukaan Turkin MM-ralli ilmoittaa aikataulumuutoksesta vielä perjantain aikana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat