Toyotan iso pomo otti vastuun Latvalan keskeytyksestä – ”Meidän on todella otettava tästä opiksi”

Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala
Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota oli koko porukan vahvin talli Saksan MM-rallissa viime viikonloppuna, kuten se oli myös heinäkuun lopussa Keski-Suomen sorateillä. Yksi auto jäi kuitenkin jälleen matkalle, kun Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään sunnuntaiaamuna tekniseen vikaan.

Ajovirheestä ei ollut kyse, sillä tällä kertaa Yaris WRC:n hydrauliikkapumppu petti. Sen seurauksena Latvala joutui siirtymään mekaaniseen varajärjestelmään, joka ei kuitenkaan kestänyt ja kytkinakseli meni poikki.

Toyotan presidentti Akio Toyoda on pahoitellut Latvalan epäonnea.

– Olen erittäin pahoillani Jari-Matin ja Miikan (Anttila) puolesta, koska he eivät päässeet maaliin asti teknisen vian takia. Jari-Matti oli juuri sanonut minulle, miten hyvältä ja helpolta auto tuntuu ajaa, Toyoda sanoo Toyota Gazoo Racingin kirjeessään.

Toyoda ottaa Latvalan epäonnesta syyn omille ja japanilaisvalmistajan niskoille.

– Meidän vastuullamme on tehdä auto, jolla voi ajaa täydellä luottamuksella. Siinä me emme ole vielä onnistuneet, Toyoda myöntää.

– Olen vahvasti sitä mieltä, että meidän on tehtävä vielä kovemmin töitä ja otettava tästä todella opiksi. Haluamme tehdä vielä parempia autoja, jotta kuskimme voivat ajaa MM-sarjassa vahvalla luotolla.

Lue myös nämä