Toyotalta vahvistus Sebastien Ogierin seuraavasta rallista

Toyotan WRC-talli on lyönyt lukkoon miehistönsä uuteen Keski-Euroopan MM-ralliin.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier ajoi edellisen asvalttikisansa huhtikuussa Kroatiassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asvaltilla ajettava Keski-Euroopan osakilpailu ajetaan peräti kolmen maan alueella: Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa. Kilpailun keskus sijaitsee Saksan puolella Passaun kaupungissa.

Toyota vahvisti torstaina, että se starttaa uutuuskisaan neljän autokunnan voimin. Samalla siis vahvistui, että tallin ”osa-aikainen” kuljettaja Sebastien Ogier ajaa kilpailussa.

Tallin muita autoja ajavat MM-johtaja Kalle Rovanperä, suomalaista vastaan mestaruudesta taisteleva Elfyn Evans sekä japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta.

Ogier ajoi edellisen MM-rallinsa syyskuun alkupuolella Kreikassa. Ranskalaiselle oli tarjolla kisasta huipputulos, mutta hän joutui keskeyttämään kärkisijalta lauantai-iltana.

Sorakisoissa Ogier on hyötynyt lähtöpaikastaan MM-sarjan kärkikuskien takana, mutta Keski-Euroopan asvalttikisassa lähtöpaikasta saattaa olla jopa haittaa ranskalaiselle. Edellä olevat autot voivat nostaa teille mutaa ja muuta likaa mutkien leikkauksista.

Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa toinen perättäinen maailmanmestaruutensa Keski-Euroopassa. Rovanperällä on MM-sarjassa 31 pisteen etumatka Evansiin, joten walesilaisen on saatava kisasta vähintään kaksi pistettä Rovanperää enemmän tai muuten suomalainen kruunataan mestariksi.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Keski-Euroopan MM-ralli järjestetään 26.-29. lokakuuta. Kauden päätösralli ajetaan Japanissa marraskuun puolivälin jälkeen.

Lue myös: Hyundai paljasti kuskikokoonpanonsa kauden viimeiseen MM-ralliin

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat