Toyotalla ja M-Sport Fordilla täysi tohina päällä

Rallin MM-sarjan pääluokassa kilpailevat tiimit ovat aloittaneet jo valmistautumisensa seuraavaan MM-ralliin.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta vauhdissa Kroatian MM-rallissa vuonna 2023. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC-tähdet kamppailivat viime viikonloppuna pisteistä Keniassa, mutta seuraava osakilpailu häämöttää vain parin viikon päässä. Kroatiassa ajetaan pisteistä huhtikuun puolivälin jälkeen.

WRC-talleista Toyota ja M-Sport Ford käynnistivät jo keskiviikkona Kroatian asvalttikisaan valmistavat testinsä. Toyotan testirupeaman avasi japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta, joka sijoittui toiseksi Kenian Safari-rallissa.

Kroatian MM-ralli on järjestetty kolmesti, ja joka kerralla Katsuta on sijoittunut rallissa kuudenneksi. Japanilainen janoaa varmasti parempaa tulosta tänä keväänä.

Katso alta video Katsutan testistä.

M-Sport Fordin testeissä vauhtiin pääsi puolestaan Gregoire Munster, joka ajaa ensimmäistä täyttä kauttaan MM-sarjan pääluokassa. Munster ei ole aiemmin ajanut Kroatiassa Rally1-autolla, joten hänen tavoitteenaan on kerätä arvokasta kokemusta kisaviikonloppuna.

Katso alta video Munsterin testistä.

Katsutan lisäksi MM-sarjassa toisena oleva Elfyn Evans ja ranskalaistähti Sebastien Ogier kilpailevat Kroatiassa Toyotan Rally1-autolla. Safari-rallin voittanut Kalle Rovanperä jättää kilpailun väliin.

Munster ja ranskalainen Adrien Fourmaux muodostavat puolestaan M-Sport Fordin kuljettajakaksikon asvalttikisassa.

Keskiviikkona testien merkeissä vauhtiin pääsi myös suomalaiskuljettaja Sami Pajari, joka kilpailee Kroatiassa Toyotan Rally2-luokituksen autolla.

Kroatian MM-ralli on ohjelmassa 18.-21. huhtikuuta.

Lue myös nämä