Rallin EM-sarjan avauksessa harvinainen tilanne suomalaisittain – Heikkilä yksi voittajasuosikeista

Rallin EM-kauden avaavaan Unkarin osakilpailun järjestäjät ovat julkistaneet osallistujalistan ensi viikolla ajettavaan kilpailuun.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: RaceEmotion Photography
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Unkarin osakilpailuun on ilmoittautunut 57 autokuntaa. Suomalaisittain ilahduttavaa on se, että mukana on peräti kolme suomalaista kuljettajaparia. Edellisen kerran EM-rallissa nähtiin vähintään kolme suomalaiskuskia vuoden 2022 Latvian osakilpailussa.

Mikko Heikkilä kilpailee tänä vuonna EM-sarjan pääluokassa Toyotan uudella Rally2-luokituksen autolla. Heikkilä on yksi voittajasuosikeista Unkarin sorakilpailussa.

Pääluokasta löytyy kova kattaus, sillä mukana ovat muun muassa viime kauden Euroopan mestari Hayden Paddon ja norjalaiskonkari Mads Östberg. Myös latvialainen Martins Sesks voi olla kovassa iskussa Unkarissa.

Sesks kilpailee Heikkilän tavoin Toyotan uudella Rally2-autolla. Paddon sen sijaan jatkaa Hyundain puikoissa, ja Östberg kisaa totutusti Citroenilla. EM-rallin pääluokan kisaan starttaa kaikkiaan 28 kuljettajaa.

Rallin SM-sarjasta tutut Leevi Lassila ja Tuomas Välilä kilpailevat puolestaan ERC4-luokan puolella Ford Fiesta Rally4 -autoilla. Lassila on SM3-luokan pisteissä ykkösenä talvikauden jälkeen, kun taas Välilä sijoittui viime kaudella SM3-luokassa toiseksi.

Unkarin EM-osakilpailu on perinteisesti ajettu asvaltilla, mutta tällä kertaa kyseessä on soraralli, joka järjestetään maan länsiosassa Veszprémin kaupungin ympäristössä. Kilpailun reitistä ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta kisasta voi tulla haastava.

– Tuleeko Unkarin EM-rallista Euroopan Safari-ralli? Reitti ei ole vielä tiedossa, mutta yhdellä pätkällä sama nimi kuin tällä. Ainakin näyttää mielenkiintoiselta, Rallit.fin reittiasiantuntija Antti Loponen kirjoitti X:ssä ja jakoi alla olevan videon.

Unkarin EM-ralli ajetaan 12.-14. huhtikuuta.

Katso kilpailun osallistujalista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat