Toyota-tähti vei ensimmäisen erän – edessä vielä isompi haaste

Toyotan Elfyn Evans on hyvissä asemissa Safari-rallissa perjantain päätteeksi.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evansin tallikaveri Kalle Rovanperä paahtoi muilta karkuun perjantain erikoiskokeilla, mutta walesilainen on kisassa kakkosena, kun takana on seitsemän erikoiskoetta.

MM-taiston kannalta tilanne on Evansin kannalta hyvä. Evans selviytyi mestarikandidaateista parhaiten avauspäivästä, sillä MM-sarjaa johtava Thierry Neuville on hänen takanaan, ja Ott Tänak puolestaan keskeytti iltapäivällä hajotettuaan autonsa jousituksen.

– Päivään mahtui draamaa, mutta meillä iltapäivä meni melko puhtaasti ja paransimme suoritustasoa aamusta. Ei se vielä täydellisesti tullut, mutta ei se huonostikaan mennyt, Evans lausui.

Perjantaina kisan joutui jättämään kesken myös Hyundain Esapekka Lappi vaihdelaatikon hajottua. Safari näytti jälleen, miksi se on kauden rajuin kilpailu.

– Täällä voi sattua todella helposti, sillä marginaalia ei ole yhtään. Vauhti oli kuitenkin aika korkea, varsinkin jos katsoo Kallea. Mutta huomenna on pitkä päivä edessä, joten katsotaan, mitä tuleman pitää, huomautti Evans, joka on vajaan minuutin päässä rallia johtavasta Rovanperästä.

Lauantaina kuljettajilla on ajettavanaan kuusi erikoiskoetta, joille kertyy mittaa peräti 160 kilometriä. Haastetta riittää kerrakseen.

– Huomisesta tulee vaikea päivä. Nyt lauantai on jopa pidempi kuin aiempina vuosina, joten se on iso päivä. Erikoiskokeet ovat haastavia, joten päivästä ei ole helppoa selviytyä ilman draamaa. Mutta toki yritämme parhaamme, Evans sanoi.

Toyotalla on kilpailussa kolmoisjohto perjantain jälkeen, sillä Takamoto Katsuta on kiinni viimeisessä palkintosijassa. Neuville vaanii Evansia ja Katsutaa aivan lähietäisyydellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat