Esapekka Lapin mystinen keskeytys säikäytti tallikaverin – ”En haluaisi kokea samoja ongelmia”

Hyundain Thierry Neuvillen tilanne Kenian MM-rallissa näytti vielä perjantaiaamuna vaikealta.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville kärsi rengasrikon ja tippui sitä seuranneiden ongelmien myötä kuudennelle sijalle. Tallikaverit Esapekka Lappi ja Ott Tänak kuitenkin kokivat kovia iltapäivän lenkillä, jonka myötä MM-sarjaa johtava belgialainen nousi taisteluun palkintosijoista.

Kolmantena oleva Toyotan Takamoto Katsuta on vain reilut kuusi sekuntia Neuvillea edellä. Kakkostilalla keikkuvaan Elfyn Evansiin on matkaa 10,4 sekuntia.

– Meidän pitää jatkaa taistelua. Ei tietenkään ole kivaa nähdä tallikavereiden keskeyttävän. Tämä oli jälleen kerran huono päivä Hyundaille Keniassa, Neuville harmitteli.

– Ei se ole itsellekään helppoa, kun näkee Lapin ongelmissa ja sen jälkeen pitäisi olla 100-prosenttinen luotto iskeä joissain paikoissa ja vältellä pahoja kohtia. En haluaisi kokea samoja ongelmia.

Aamun rengasrikkonsa jälkeen Neuville joutui turvautumaan melkoisiin MacGyver-temppuihin, sillä auton oikea takakulma koki kovia renkaan räjähdettyä. Neuville ja kartturi Martijn Wydaeghe muun muassa pistivät laskettelulasit päähänsä sekä maskit suidensa eteen. Myös paikallista puustoa käytettiin apuna auton korjauksessa.

– Sanoisin, että päivä oli haastava ja uuvuttava. Meillä oli muutamia ongelmia, mutta suurin oli tietenkin rengasrikko. Se maksoi jonkin verran aikaa. Myös pölyä oli autossa, Neuville summasi.

– Meillä oli myös iltapäivällä tilanne, kun ohjauspyörä lähti käsistäni ja menimme hetken matkaa kahdella pyörällä. Onneksi selvisimme siitä. Iltapäivällä oli myös paljon putsaamista. Taistelimme kovasti, mutta olisimme halunneet paremman tuloksen päivän päätteeksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat