Walesin MM-rallin asema uhattuna – kisa siirtymässä Irlannin meren toiselle puolelle

Walesin MM-ralli
Walesin MM-rallin asema on uhattuna. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Britannian MM-ralli ajetaan luultavasti ensi kaudella Walesin sijaan Pohjois-Irlannissa. FIA julkisti viime viikolla 12 osakilpailua kattavan kalenterin vuodelle 2021. Ohjelmaan on merkitty 19. – 22. elokuuta Britannian ralli, mutta paikka on jätetty avoimeksi. 

Brittilehti Autosportin mukaan MM-ralli ajetaan isolla todennäköisyydellä Pohjois-Irlannissa. Alueen viranomaiset valmistelevat parhaillaan hankkeen taloudellista puolta, jotta MM-ralli saadaan siirrettyä Irlannin meren toiselle puolelle.

Lue myös: Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri julki, mukana yksi uusi osakilpailu

– Pohjois-Irlannin turismivirasto on hiljattain saanut WRC-promoottorilta ehdotelman kulurakenteesta. Asiaa ei ole vielä mahdollista kommentoida enempää ennen kuin saamme tietoomme lisää yksityiskohtia, Pohjois-Irlannin taloushallinnon puhemies sanoo Autosportille.

Lehden mukaan aluehallinnon on sijoitettava MM-ralliin kaksi miljoonaa puntaa eli noin 2,2 miljoonaa euroa. MM-rallin puolestapuhujat muistuttavat, että esimerkiksi Pohjois-Irlannissa viime vuonna järjestetty Golfin mestaruusturnaus maksoi alueelle kolme kertaa enemmän.

Irlantilainen WRC-kuski Craig Breen on lobannut vahvasti Britannian MM-rallin siirtoa.

– Minusta kisan todella pitäisi olla täällä. Meillä olisi niin paljon tarjottavaa. Täällä on faneja, olosuhteet ja ennen kaikkea pätkät, jotka ovat ihan ainutlaatuisia, Breen toteaa.

Pohjois-Irlannissa ajettiin viimeksi MM-rallin erikoiskokeita vuonna 2009, kun Irlanti oli viimeksi osana MM-kalenteria. Tuolloin voiton vei Citroenilla ajanut Sebastien Loeb ennen saman tiimin Dani Sordoa ja Fordin Mikko Hirvosta.  Rallin keskuspaikkana toimi tuolloin Sligon pikku kaupunki. Pohjois-Irlannin napatessa kisaisännyyden, on keskuspaikkana todennäköisesti Belfast.

Katso alta viime viikonloppuna ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat: 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä