Sebastien Ogierilta turhaa tilitystä? – ”Kaikki ei ole ohi”

Toyotan Sebastien Ogier ei yltänyt voittovauhtiin Kroatian MM-rallissa lauantaina.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville kuittasi lauantain jälkeen suurimman potin ehdollisia MM-pisteitä olemalla nopein 4,9 sekunnin erolla ennen Toyotan Elfyn Evansia. Ogier jätettiin kolmanneksi 11,6 sekunnin marginaalilla.

Ogier itse väitti, että hän hävisi kisan puhtaasti jo perjantaina lähtöpaikkansa vuoksi. Perjantain viimeisen pätkän hyökkäyksen jälkeen Ogierin ero kärkeen oli kuitenkin vain 6,6 sekuntia, joten ei vauhti aivan kärkeen yltänyt myöskään lauantaina.

– Tiesin jo tänne tullessani, että taistelu on vaikea. Olen ollut jopa paremmin siinä mukana kuin osasin odottaa. Ikävä kyllä emme ihan saaneet hommaa käännettyä tänään, Ogier summasi.

– Päivä oli meille hyvä, mutta ei riittävän hyvä. Thierry pystyi tekemään pienillä jutuilla eroa. Auto ei ollut ihan niin täydellinen kuin eilen, koska odotimme sadetta. Meidän pitää kuitenkin puskea huomenna. Vielä on paljon pisteitä, joita voin ottaa tiimille, joten kaikki ei ole ohi.

Ogier tunnusti, että nouseminen kokonaiskilpailun voittoon sunnuntain neljän erikoiskokeen aikana voi olla liikaa pyydetty.

– Varsinkin Power Stage on huomenna tosi kinkkinen. Me kaikki tunnemme pätkän hyvin, mutta se on silti hankala tie. Pakko vain jatkaa puskemista, koska isoja pisteitä on jaossa, Ogier mietiskeli.

– Tietenkin voitto on mielessä, mutta se voi olla liian kovan työn takana, mutta eihän sitä koskaan voi tietää. Ralli ei ole koskaan ohi ennen kuin se on ohi.

Lue myös nämä