Toyota-tähti teki muutoksen suunnitelmaansa ja maksoi siitä kovan hinnan MM-rallissa

Toyotan Elfyn Evansin Safari-ralli oli vähintäänkin vaiherikas.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans kärsi useamman rengasrikon, mutta oli lopulta kisan neljäs. Kun walesilainen saalisti vielä mukavasti pisteitä sunnuntailta, ei viikonloppu mennyt katastrofin puolelle.

MM-sarjassa Evans säilytti toisen sijansa, mutta ero supersunnuntaina kunnostautuneeseen Hyundain Thierry Neuvilleen kasvoi kuuteen pisteeseen.

– Sunnuntai ei ollut meille paras päivä. Vauhtia oli välillä hyvin, mutta meillä oli myös muutama ongelma. Emme ihan niin hyvin onnistuneet kuin olisimme halunneet, jonkinlaisesta teknisestä viasta sunnuntaina kärsinyt Evans summasi.

– Positiivista on, että pääsimme kaikkien vaiheiden jälkeen maaliin, mutta olisimme halunneet enemmän tältä viikonlopulta.

Evansin seikkailua Keniassa leimasi ailahtelevaisuus. Välillä vauhti oli aivan kärjen tuntumassa, mutta sitten tuli synkempiä hetkiä.

– Vauhti ei lopulta ollut hassumpaa, mutta rengasrikot olivat iso ongelma. Osa niistä johtui vain epäonnesta, mutta muutama ehkä jostain muustakin, Evans sanoi viitaten, että saattoi myös itse edesauttaa paria rengasrikkoa.

Evansin tekemistä on jo pitkään leimannut äärimmäinen tasaisuus, mutta terävin vauhti jää liian usein uupumaan. Tavallaan juuri tämä tekijä oli myös Safarissa paremman menestyksen esteenä.

Evans teki kesken viikonlopun muutoksen taktiikkaansa, mistä hän maksoi kovan hinnan.

– Olemme olleet täällä aiemmin hieman liian konservatiivisia. Sillä tavalla halusin taas aloittaa perjantaina. Lauantaina menin taas ehkä vähän liikaa toiseen suuntaan. Varmaan ensi kerralla on parempi vain pysytellä omassa suunnitelmassa, Evans ruoti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat