Ott Tänakilta tiukkaa tekstiä – ”Sehän tässä onkin ihan v***illaan”

Hyundain Ott Tänak hyötyi isosti rallin MM-sarjan uudesta pisteenlaskusysteemistä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak joutui keskeyttämään jo perjantaina, mutta nappasi silti Safari-rallista mukavat 12 pistettä.

Tänak otti siis isosti hyötyä uudesta pistesysteemistä, kun nyt sunnuntainakin on vielä jaossa paljon pisteitä. Vanhalla järjestelmällä Tänakille olisi jäänyt käteen kahdeksan pistettä eli neljä pinnaa vähemmän.

– Saimme yllättävän paljon pisteitä, vaikka keskeytimme, Tänak sanoi.

– Sehän tässä uudessa systeemissä onkin ihan v*tuillaan, virolainen latasi.

Tänakin keskeytys johtui ajolinjalla olleesta irtokivestä, joka pompautti auton penkkaan. Muuten Tänakilla ei ollut suurempaa valittamista autonsa suhteen Keniassa.

– Meillä oli vähän ongelmia siellä ja täällä, mutta ei mitään sellaista, mikä olisi häirinnyt liikaa. Sanoisin näin, että alusta ja muutamat muut isommat jutut toimivat hyvin johdonmukaisesti, joten mitään suuria ongelmia ei ollut, Tänak linjasi.

Tänak lähti tähän kauteen yhtenä suurimmista mestarikandidaateista. Kolmen osakilpailun jälkeen hän on sarjassa vasta neljäntenä 34 pisteen päässä tallitoveristaan Thierry Neuvillesta.

– Meillä on nyt paljon suurempia huolenaiheita kuin pisteet. Meidän pitäisi pystyä saamaan meidän johdonmukaisuutemme takaisin, Tänak sanoi.

– Se, mitä perjantaina tapahtui, niin sitä ei olisi voinut pelastaa mitenkään. Tällä kertaa meillä ei ollut mitään mahdollisuutta, Tänak jatkoi.

– Mutta silti Ruotsissa ja Montessa tein itse virheen, joita minun ei pitäisi normaalisti tehdä. Täällä oli oikeastaan vain tavoitteena puhdas ajo ilman ongelmia. Selvisimme itse asiassa kisasta ilman rengasrikkoja tai muita ongelmia, eli ajomme oli melko puhdasta. Mutta tämä yksi valitettava kivi maksoi meille paljon, Tänak harmitteli.

Tänakin kausi ei ole toistaiseksi ollut onnistunut. Monte Carlossa hän putosi nopeasti voittotaistelusta ja oli vasta neljäs. Ruotsissa hän joutui keskeyttämään.

Seuraava mahdollisuus Tänakille tulee huhtikuun puolivälissä Kroatiassa. Virolaisella on Kroatiasta hyviä muistoja, sillä viime vuonna hän oli rallissa kakkonen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat