Safari-rallissa muhii yllätys – ”Haluan saada tämän palkintosijan”

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux on ollut viikonlopun suurin yllättäjä Safari-rallissa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux saavutti uransa ensimmäisen palkintosijan edellisessä osakilpailussa Ruotsissa ja nyt ranskalainen on yhden päivän päässä toisesta palkintokorokepaikastaan.

Kolmantena oleva Fourmaux on ajanut fiksusti läpi viikonlopun. Ainoastaan lauantain viimeisellä erikoiskokeella tullut rengasrikko hidasti hieman Ford-kuljettajan menoa.

– Olen ollut tyytyväinen vauhtiini koko viikonlopun. Olemme säästelleet järkevästi autoa kivikoissa, mutta olemme myös puskeneet kovempaa, kun siihen on ollut tilaisuus, Fourmaux kertasi.

Fourmaux’lla on kokonaistilanteessa minuutin etumatka neljäntenä olevaan Elfyn Evansiin, joka varmasti hyökkää sunnuntain pisteiden kimppuun. MM-sarjassa kolmantena oleva Fourmaux on kahden vaiheilla päätöspäivän taktiikkansa suhteen.

– Haluan saada tämän palkintosijan lopussa. Meillä on nyt hyvä ero neljänteen sijaan. Mutta sunnuntaina on uusi pistejärjestelmä, ja olemme mukana MM-taistossa. Joten ehkä puskemme vähän enemmän, Fourmaux pyöritteli.

– Mutta meidän pitää päästä maaliin saakka ja sen vuoksi meidän täytyy löytää sopiva balanssi. Se ei ole helppoa.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener ei voinut kuin kehua Fourmaux’ta lauantain päätteeksi. M-Sport Fordin kuljettajiin ei kohdistunut juurikaan odotuksia ennen kautta, mutta nyt ranskalainen on jälleen ajamassa huipputuloksen brittitiimille.

– Tämä oli jälleen fantastinen päivä Adrienilta. Todella vahva ja fiksu suoritus, Millener sanoi.

– Hänellä on nyt hyvä etumatka, minkä myötä hän voi ottaa vähemmän riskejä. Vaikka hän ajaisi varovaisemmin, hän voisi silti yltää neljänneksi tai viidenneksi sunnuntain pisteissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat