Toyota-tähdeltä vaaditaan isoa tasonnostoa – ”Meidän on otettava paras mahdollinen tulos”

Toyotan Elfyn Evansin kausi on alkanut tasaisen tappavasti.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesilainen on kiistatta omaksunut hyvin MM-sarjan uuden pistesysteemin, joka ei niinkään palkitse voittajaa, vaan antaa mahdollisuuden kerätä pisteitä tasaisilla suorituksilla.

Kauden viisi ensimmäistä MM-rallia ovat tuoneet Evansille kolme palkintosijaa. Edellinen kisa pari viikkoa sitten Portugalissa meni kuitenkin pahan kerran penkin alle. Evansin vauhti oli kadoksissa koko kisan ajan ja myös rengasrikko hidasti matkaa.

Selvää on, että Sardiniassa tulevana viikonloppuna Evansin on löydettävä vauhtia. Pahin kilpakumppani Hyundain Thierry Neuville on nimittäin repäissyt walesilaiseen nähden jo 24 pisteen etumatkan MM-sarjassa.

– Portugalin viikonloppu oli meille vaikea. Olemme kuitenkin vielä aika alkuvaiheessa tätä kautta, ja meidän on vain tähdättävä tuleviin ralleihin, joiden pitäisi olla meille vahvempia, Evans sanoo viitaten todennäköisesti kolmeen kesän nopeaan soraralliin.

–  Toki jokainen ralli on tärkeä ja meidän on myös Sardiniassa otettava paras mahdollinen tulos irti.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Vaikka Evans vaelteli varjojen mailla Portugalissa, tarttui nahkeasta viikonlopusta walesilaisen mukaan myös oppia matkaan.

– Me otimme ehdottomasti askeleita eteenpäin auton kanssa Portugalissa. Olemme tehneet kovasti töitä tiimin kanssa, jotta olemme Sardiniassa entistä vahvempia. Toki rajatuilla testipäivillä kehitys ei ole helppoa, Evans toteaa.

– Sardinian kisa on aika samankaltainen kuin Portugali, ainakin joiltain osin. Kisa on kuitenkin vaikeampi kuin moni muu ralli. Olen silti varma, että voimme kääntää asiat paremmiksi ja saada kunnon viikonlopun aikaiseksi.

Sardinian ralli starttaa perjantaiaamuna testierikoiskokeella. Perjantaina iltapäivällä alkavassa kilpailussa on luvassa yhteensä 16 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reilut 266 kilometriä.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa poikkeuksellinen kisa – asiantuntija iskee faktat pöytään

Lue myös nämä

  • Uusimmat