Nyt on eksoottista! Sebastien Loeb paljasti seuraavan rallinsa

Sebastien Loeb on kertonut, missä aikoo kilpailla seuraavan kerran.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Extreme-E/Charly Lopez
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen rallilegenda kertoi tiistaina sosiaalisen median kanavillaan, että hän ajaa Grands Fonds -rallissa kesäkuun 7.-9. päivä. Ralli ajetaan Karibialla Ranskan departementtiin kuuluvalla Guadeloupen saarella.

Yhteensä ralliin on tulossa 35 kilpailijaparia. Loeb kisaa Skoda Fabia RS Rally2 -autolla yhdessä Laurène Godeyn kanssa.

– Pääsin hiljattain tutustumaan ensimmäistä kertaa Guadeloupen saareen, ja huomasin, miten kaunis paikka se on. Näin myös, että tiestö on upeaa ja siellä on paljon moottoriurheilufaneja. Siksi onkin hienoa päästä ajamaan teidän kanssanne, Loeb herkutteli sosiaalisen median kanavillaan.

Grands Fonds -ralli starttaa perjantaina 7. kesäkuuta kahdella lyhyellä kahteen kertaan ajettavalla erikoiskokeella. Lauantaina on vuorossa seitsemän pätkää ja rallin päätöspäivänä sunnuntainakin vielä kuusi pikataivalta. Erikoiskoekilometrejä kertyy hieman yli 126.

Lähtölistalta pomppaa Loebin lisäksi esiin Simon Jean-Josephin nimi. Karibialta Martiniquen saarelta kotoisin oleva Jean-Joseph muistetaan erityisesti Sebastien Ogierin etuautokuljettajana asvalttiralleista. Ogierin ja Jean-Josephin yhteistyö tosin päättyi tänä keväänä, kun Ogierin etuautoa Kroatiassa ajoi Stephane Lefevbre.

Loebille Grands Fonds -ralli on miehen ensimmäinen tänä vuonna. Viime vuosina ranskalaismestari on keskittynyt aavikkorallien MM-sarjaan. Viime kaudella Loeb ajoi kaksi rallia, kun hän kävi pokkaamassa voiton Azorien rallista sekä oli ykkönen myös kotimaassaan National Charlemagne -kilpailussa.

Edellisen MM-rallinsa Loeb on ajanut kaudella 2022, mutta Kreikan soralla matka tyssäsi laturivikaan. Saman vuoden tammikuussa Loeb tosin voitti Monte Carlon osakilpailun.

Lue myös nämä

  • Uusimmat