Toyota-tähdeltä tylyä tekstiä rallin MM-sarjan uutuudesta

Toyotan Elfyn Evans ajoi yhtä virhettä lukuun ottamatta vahvan kisan Kroatian MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans spinnasi voittotaistelussa sunnuntaiaamun toisella pätkällä, jonka turvin tallikaveri Sebastien Ogier ajoi ykköseksi. Evans saalisti kuitenkin saman määrän pisteitä kuin kolmanneksi ajanut Hyundain Thierry Neuville, joka on ainakin toistaiseksi walesilaisen pahin vastustaja MM-sarjassa.

Itse asiassa uuden systeemin myötä neljä parasta kuljettajaa napsivat lähes saman määrän pisteitä. Ogier sai 21 pistettä, neljänneksi sijoittunut Tänak 20 ja Evans sekä Neuville 19. Myös M-Sport Fordin Adrien Fourmaux sai ison kasan pisteitä, vaikka viipyi erikoiskokeella yli 15 minuuttia sunnuntaiaamuna telottuaan autoaan betoniesteeseen.

– Sinä voit vaikka pysähtyä 15 minuutiksi ja vaihtaa tukivarren, mutta saat silti melkein yhtä paljon pisteitä. Joten ei tässä ehkä järkeä ole, Evans tilitti.

– Tuskin mikään kuitenkaan tänä vuonna muuttuu, mutta ei tämä oikein ole.

Evansin oma vauhti Kroatian asvaltilla oli vahvaa. Mies oli voittotaistelussa käytännössä koko kisan ajan.

– Meidän rengasvalintamme sunnuntaiaamuna ei ollut paras mahdollinen. Olin jo ennen spinnausta ongelmissa sillä pätkällä, koska vasten takapää autosta meinasi yllättää monta kertaa. Mutka oli myös täynnä mutaa, joten en sanoisi, että ajoin siihen liian kovaa. Siinä mielessä vähän pettynyt fiilis on kuitenkin, Evans ruoti.

– Yleisesti ottaen viikonloppu oli kuitenkin aika hyvä. Kovaa taistelua lähdöstä maaliin saakka. Toinen sija on hyvä tulos, mutta tämän uuden pistejärjestelmän myötä se ei oikein siltä tunnu.

Lue myös nämä

  • Uusimmat