Ott Tänak nappasi taas hämmentävän ison pistesaaliin – virolaisella ei ollut asiasta hyvää sanottavaa

Hyundain Ott Tänakin kausi jatkui kangerrellen Kroatian MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva:Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak ei löytänyt oikein missään vaiheessa hyvää ajorytmiä, ja jo hyvissä ajoi oli selvää, ettei virolainen aja voitosta Kroatiassakaan ilman edellä olevien isoja virheitä.

Tämän jälkeen edessä oli jälleen se tuttu tarina. Tänak yritti pysytellä vain mahdollisimman hyvällä sijalla ja ladata paukut ”Supersunnuntaihin”. Suunnitelma toimi myös Kroatiassa, sillä yleiskilpailussa neljänneksi jäänyt Tänak nappasi rallista 20 MM-pistettä.

Siis vain yhden vähemmän kuin koko rallin voittanut Toyotan Sebastien Ogier.

– Onhan tämä aika uskomatonta, Tänak summasi tuntonsa.

– Tähän pistemäärään täytyy tietysti olla tyytyväinen, kun on rallissa neljäs, mutta yleisesti ottaen se, missä tämä laji tällä hetkellä menee…kyllähän voittajan pitäisi juhlia vähän enemmän, Tänak jatkoi.

Pistemäärä tietysti tyydytti, mutta muutoin Tänakin viikonloppu oli jälleen pettymys.

– Tämä viikonloppu oli jälleen kerran kova meille. Aloitimme huonosti ja maksoin kovaa hintaa kisan alussa. Perjantaina ja lauantaina pystyimme sitten hieman palautumaan siitä. Tänään sitten tutkailimme sitä, miten voisimme tehdä näistä viikonlopuista parempia. Lauantaina ymmärsimme sen, ettei parempia vaihtoehtoja juuri edes ollut. Tänään yritimme sitten vain ottaa tältä hankalalta lähtöpaikalta kaiken mahdollisen irti, Tänak kertasi.

– Olimme vain yksinkertaisesti liian kaukana, emmekä saaneet eroa kiinni likaisilla teillä. Sitten tuli kaikille aika paljon tilanteita ja hyödyimme niistä ja otimme sitä kautta hyvät pisteet tästä rallista, Tänak jatkoi.

Seuraavaksi rallin MM-sarja jatkuu toukokuussa Portugalin sorateillä.

– Nyt alkaa sorakausi, kun ajamme monta kisaa putkeen soralla. Toivon mukaan saan paremman tuntuman soralla ja pystyn olemaan kilpailullisempi. Normaalisti myös tieaseman pitäisi nyt auttaa, joten toivon mukaan pääsemme takaisin pisteille, Tänak ennakoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat