Toyota-pomo riemuissaan ensimmäisestä Dakar-voitosta – ”He todella täyttivät lupauksensa”

Nasser Al-Attiyah ajoi Dakar-rallin voittoon tänä vuonna. Kuva; Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota saavutti ensimmäisen voittonsa legendaarisessa Dakar-rallissa, kun torstaina Etelä-Amerikassa päättyneessä kilpailussa voittoon ajoi qatarilainen Nasser Al-Attiyah. 

Toyotan presidentti on suojattiensa menestyksestä enemmän kuin innoissaan.

– Nasser ja minä ajoimme voittaja-auto Hiluxia Espanjassa vuoden 2017 lopussa. Silloin tiimi esitteli minulle palkintoa kakkostilasta ja he lupasivat, että he ottavat vielä ykköspystin. Olen innoissani, että he todella täyttivät lupauksensa, Toyoda myhäilee tiedotteessa.

Toyodalla on enemmänkin kokemusta Dakar-autolla kurvailusta.

– Viime vuonna pääsin osallistumaan kisaa edeltäviin testeihin Marokon aavikolla. Se teki minuun aika suuren vaikutuksen. En ollut aiemmin ajanut dyyneillä. On uskomatonta olla kuskin penkillä ja kiivetä ylös dyyniä, kun vain taivas näkyy. Sitten taas kun tuli alaspäin niissä hiekka-aalloissa, niin se tuntui ihan surffaukselta, Toyoda tunnelmoi.

– Jos mietit, että jäinkö koskaan kiinni, niin olet oikeassa: kyllä siinä niin kävi. Jos auto ei toimi niissä oloissa, vaan pettää, niin se voi olla hengenvaarallista kuljettajaparille. Haluankin todella kiittää koko tiimiä siitä kovasta työstä, mitä he saavutuksen eteen tekivät.

Al-Attiyah saavutti kolmannen Dakar-voittonsa. Ensimmäinen tuli vuonna 2011 Volkswagenilla ja toinen neljä vuotta myöhemmin Minillä. Qatarilaisen kartturina toimi ranskalainen Mathieu Baumel.

Alla video Toyodan omasta ajosta Saharan aavikolla:

Jos video ei toimi selaimellasi, voit katsoa sen TÄMÄN LINKIN kautta. 

Lue myös nämä